RUSKI DRŽAVNI VRH ODLUČUJE: Neizvesno je kada će se ambasador vratiti u Vašington

Novosti online

25. 03. 2021. u 11:33

MOSKVA i Vašington moraju da se bore protiv zajedničkih izazova, za svađu nema vremena, rekao je novinarima ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

РУСКИ ДРЖАВНИ ВРХ ОДЛУЧУЈЕ: Неизвесно је када ће се амбасадор вратити у Вашингтон

FOTO: Depositphotos

- Vidim samo jedno: sve kolege su veoma zabrinute za sudbinu rusko-američkih odnosa, uzimajući u obzir da dve velike sile, stalne članice SB UN koje snose odgovornost za međunarodne mere bezbednosti, nemaju vremena za svađu. Treba raditi konkretne stvari, boriti se protiv zajedničkih izazova i pretnji, kojih, na žalost, ima veoma mnogo - rekao je Antonov.

Po njegovim rečima, Moskva nije zainteresovana za potpuni prekid rusko-američkih odnosa.

- Pozvali su me kako bismo videli šta se može uraditi da se naši odnosi ne survaju u provaliju. Takva situacija nije u našem interesu - rekao je diplomata.

Što se tiče njegovog povratka u Vašington, on je saopštio da to pitanje rešava rukovodstvo Rusije.

- Kako odredi rukovodstvo. Ja ne odlučujem. Nisam došao na odmor. Pozvali su me da napravimo analizu, da razgovaramo o budućnosti - naglasio je Antonov.

Na sastanku u Državnoj dumi napravljena je analiza rusko-američkih odnosa, sve ideje će biti uzete u obzir, rekao je ambasador.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden izjavio je prošle nedelje da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ zbog pokušaja mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. 

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!