TALAS PODSMEHA KLINTONU: Bivši predsednik, akter mnogih seks afera, sa potpredsednicom Haris o osnaživanju žena

D. D. S.

24. 03. 2021. u 13:49

Razgovor o osnaživanju žena između potpredsednice SAD Kamale Harris i bivšeg predsednika Amerike Bila Klintona pokrenuo je talas ismevanja na društvenim mrežama, uz podsećanja na afere bivšeg predsednika i neiskrenost prema damama dok je bio šef Bele kuće. Fondacija Klinton je saopštila će bivši predsednik sa Harrisovom u petak razgovarati o "uticaju pandemije kovida-19 na žene, i osnaživanju žena i devojčica u SAD-u i širom sveta".

ТАЛАС ПОДСМЕХА КЛИНТОНУ: Бивши председник, актер многих секс афера, са потпредседницом Харис о оснаживању жена

Foto: EPA

Mada tema nije izazivala kontroverze, odluka da Klinton bude domaćin razgovora odmah je izazvala podsmešljive komentare, dok su korisnici mreža podsećali na reputaciju bivšeg predsednika kao "serijskog ženskaroša", koja je eskalira seksualnim skandalom sa stažistkinjom u Beloj kući Monikom Levinski.

Tada 49-godišnji Klinton imao je vezu sa 22-godišnjom Monikom, ali je kasnije, kada mu je zapretio opoziv, lagao o tome, dok je optuživan i za seksualno uznemiravanje, nasilje i čak silovanje nekoliko drugih žena, uključujući Polu Džons, Džennifer Flauers, Katlin Vilej i Hanitu Broderik.

- Na zemlji postoji sedam milijardi ljudi i oni nisu mogli da pronađu bukvalno bilo koga drugog da razgovara o osnaživanju žena osim Bila Klintona?" - zapitao je Greg Prajs iz "Dejli kolera". Drugi su se setili Klintonove veze sa optuženim pedofilom Džefrijem Epštajnom, koji je pronađen mrtav posle samoubistva u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu u leto 2019, pošto je uhapšen zbog optužbi za trgovinu decom. 

Neki razgovor bivšeg predsednika i sadašnje potpredsednice doživljavaju i kao smrtnu kaznu pokreta "I ja gakođe" koji je ohrabrio žene da se jave sa svojim iskustvima seksualnog uznemiravanja, posebno s obzirom na status Harisove kao prve žene potpredsednice u istoriji SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna