PRVI KORAK KA UNIJI RUSIJE I BELORUSIJE? Stvara se zajednički centar za borbenu obuku

Novosti online

16. 03. 2021. u 09:20

BELORUSIJA planira da zajedno sa ruskom stranom na svojoj teritoriji otvori centar za zajedničku borbenu obuku vazduhoplovnih snaga i snaga za protivvazdušnu odbranu, saopštila je pres služba beloruskog Ministarstva odbrane.

ПРВИ КОРАК КА УНИЈИ РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ? Ствара се заједнички центар за борбену обуку

Foto: Kremlin.ru

Ministarstvo odbrane je na svom kanalu na Telegramu navelo da će u bazi centra biti organizovana zajednička priprema posada aviona Su-30SM, obuka beloruskih stručnjaka za rad na savremenim protivvazdušnim raketnim sistemima u službi Oružanih snaga Ruske Federacije, kao i zajedničko izvršavanje borbenih zadataka.

- Rad centra će omogućiti da se značajno poveća nivo obučenosti stručnjaka i pripreme jedinica Vazduhoplovnih snaga i snaga PVO Republike Belorusije, kao i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije i ojača praktična komponenta razvoja Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Savezne države - ističe se u saopštenju.

Ministarstvo je podsetilo da su 5. marta u Moskvi ministri odbrane dve države Viktor Hrenjin i Sergej Šojgu razgovarali o realizaciji aktivnosti programa strateškog partnerstva Belorusije i Rusije za 2021-2025. i došli do zajedničkog mišljenja o potrebi formiranja tri centra za za zajedničku borbenu obuku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna