ŠTA JE REŠENJE ZA POLITIČKU KRIZU U PODELJENOJ JERMENIJI? Sastali se Pašinjan i Sarkisjan, opozicija postavila uslove

Tanjug

13. 03. 2021. u 15:38

PREDSEDNIK Jermenije Armen Sarkisjan i premijer Nikol Pašinjan održali su danas sastanak kako bi se usredsredili na političku situaciju u zemlji i razmotrili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, saopštila je predsednička pres služba.

ШТА ЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ПОЛИТИЧКУ КРИЗУ У ПОДЕЉЕНОЈ ЈЕРМЕНИЈИ? Састали се Пашињан и Саркисјан, опозиција поставила услове

Foto AP

- Predsednik i premijer razgovarali su o trenutnoj situaciji u zemlji, načinima za njeno rešavanje i prevazilaženju unutrašnje političke krize. U tom kontekstu, strane su se dotakle raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora kao načina za rešavanje situacije - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Sarkisjan bi večeras trebalo da se sastane sa Lilit Makunc, liderom vladajućeg parlamentarnog bloka Mi Step, i Edmonom Marukjanom, liderom opozicione stranke Sjajna Jermenija.

Najveći opozicioni Pokret za spasenje domovine saopštio je da je spreman da se sastane s predsednikom i premijerom, ali samo da bi razgovarao o utvrđivanju puta za ostavku Pašinjana.

Opozicija takođe insistira da se sastanak održi u parlamentu, a ne u predsedničkoj palati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu