SRUŠIO SE VOJNI TRANSPORTNI AVION: Pao "Antonov 26" u Kazahstanu, ima poginulih (VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2021. u 15:17

VOJNO-transportni avion An-26 srušio se prilikom sletanja na pistu u Almati, četiri osobe su poginule, saopštila je pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Kazahstana.

СРУШИО СЕ ВОЈНИ ТРАНСПОРТНИ АВИОН: Пао Антонов 26 у Казахстану, има погинулих (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

Pretpostavlja se da je avion pripadao Graničnoj službi Komiteta za nacionalnu bezbednost Kazahstana. U letelici se nalazilo ukupno šest osoba. Dvoje povređenih je prevezeno u najbližu bolnicu u Ilijskom regionu, prenose mediji.

- Danas oko 17:20 časova prilikom sletanja na aerodrom u Almati izgubljena je veza sa avionom An-26, koji je leteo iz Nur Sultana. Odmah je podignuta uzbuna, spasilačke službe su izašle na lice mesta. Prema preliminarnim informacijama, avion se srušio na bočnoj strani piste - navodi se u saopštenju pres-službe aerodroma na Fejsbuku.

Na mesto nesreće izašla je hitna pomoć, vatrogasci i spasioci.

An-26 je laki vojni transporti višenamenski avion. Konstruisan je u eksperimentalno-konstruktorskom birou „Antonov“ (danas – Državno preduzeće „Antonov“ u Kijevu). Prvi let je izveo 21. maja 1969. godine. Avion može da prevozi do 40 putnika ili 5.500 kilograma tereta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)