OŠTRIJE MERE U SOFIJI: Porast broja zaraženih u bugarskoj prestonici - Škole prelaze na onlajn nastavu, ugostitelji skraćuju radno vreme

Tanjug

10. 03. 2021. u 15:35

ZBOG porasta broja novoinficiranih glavni grad Bugarske Sofija ponovo pooštrava antiepidemijske mere, a gradonačelnica Jordanka Fandakova je na svom Fejsbuk nalogu potvrdila da će od kriznog štaba danas zahtevati da odobri oštrije restrikcije.

ОШТРИЈЕ МЕРЕ У СОФИЈИ: Пораст броја заражених у бугарској престоници - Школе прелазе на онлајн наставу, угоститељи скраћују радно време

Foto: EPA

Ukoliko njen predlog bude prihvaćen, što se može očekivati, deca od pet do 12 godina ponovo će imati onlajn nastavu u periodu od dve nedelje, a ugostiteljski objekti, hoteli i igraonice radiće skraćeno do 22 časa, prenosi BTA.

Ministarstvo zdravstva Bugarske naredilo je da se obezbedi dodatni broj bolničkih kreveta, a prema rečima granonačelnice Sofije, trenutno je 1.630 pacijenata hospitalizovano, među njima 191 u intenzivnnoj nezi.

Restriktivne mere su na snazi i u drugim delovima Bugarske nakon prošlonedljenog apela nacionalnog kriznog štaba da se lokalne sampuprave aktivnije angažuju u borbi protiv kovida-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024