IZVINJENJE RUSIMA IZ EMA? Izjava o „Sputnjik Ve“ vakcini protivrečno shvaćena

Novosti online

09. 03. 2021. u 15:27

IZJAVA predsedavajuće Evropske agencija za lekove, šefice odeljenja za nadzor tržišta lekova austrijske Zdravstvene agencije Kriste Virtumer-Hohe o ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) nije dovela u pitanje njenu bezbednost i efikasnost, saopštila je Austrijska agencija za zdravstvo i bezbednost hrane, prenose ruski mediji.

ИЗВИЊЕЊЕ РУСИМА ИЗ ЕМА? Изјава о „Спутњик Ве“ вакцини противречно схваћена

Foto Arhiva

„Izjava Kriste Virtumer-Hohe u vezi sa frazom 'ruski rulet' odnosila se na to da bi široka upotreba vakcine bez dovoljno podataka o bezbednosti, kvalitetu i efikasnosti bila nesavesna. Želimo da naglasimo da se ta izjava nije odnosila na bezbednost, kvalitet i efikasnost vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Trenutno je proučava Evropska agencija za lekove u okviru aktuelnog procesa prijema. Gospođa Virtumer-Hohe žali zbog toga što je njena izjava protumačena protivrečno“, saopštio je austrijski regulator.

Podsetimo, predsedavajuća Evropske agencije za lekove (EMA) i predstavnica Austrijske agencije za zdravstvena pitanja Krista Virtumer-Hohe uporedila je izglede za hitno odobrenje vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Austriji po uzoru na Mađarsku ─ sa ruskim ruletom.

Predsedavajuća EMA je objasnila da za sada nema dovoljno podataka o vakcinisanima. Istovremeno, dodala je da bi ruska vakcina mogla da se pojavi na tržištu Evropske unije nakon svih neophodnih provera. Nakon toga su tvorci ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) zatražili od nje javno izvinjenje.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili