PUTIN O RUSKIM VAKCINAMA: Efikasne su i protiv novih sojeva korone

Tanjug

01. 03. 2021. u 12:24

PREDSEDNIK Vladimir Putin izjavio je danas da su ruske vakcine efikasne i protiv novih sojeva korona virusa koji se šire Evropom.

ПУТИН О РУСКИМ ВАКЦИНАМА: Ефикасне су и против нових сојева короне

Foto AP

On je na sastanku sa direktorom Federalne medicinsko-biološke agencije Veronikom Skvorcovom rekao da su ruske vakcine efikasne protiv sojeva korona virusa koji danas "plaše sve u Evropi", i ne samo u Evropi, prenosi RIA Novosti.

Skvorcova je navela da je u Rusiji do sada identifikovano 3,5 hiljada mutacija korona virusa, ali je ukazala da su sve one jednonukleotidne i nemaju značaj za virus u celini, izuzimajući sedam mutacija, čija učestalost prelazi 5 odsto u ljudskoj populaciji.

U Rusiji za sada postoje tri vakcine protiv COVIDa-19 Sputnjik Ve, Epivakkorona i Kovivak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!