AKO RUSI KRENU PRETRPEĆEMO KATASTROFU: Ukrajinski ministar progovorio o "totalnoj ofanzivi" u Donbasu

Novosti online

02. 03. 2021. u 23:56

MINISTAR unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov ne veruje da će doći do "velike ruske ofanzive" na Donbas, ali predviđa da će se situacija pogoršati, piše RIA Novosti.

АКО РУСИ КРЕНУ ПРЕТРПЕЋЕМО КАТАСТРОФУ: Украјински министар проговорио о тоталној офанзиви у Донбасу

Foto: Printscreen

- Sneg će se otopiti, i na frontu će ponovo početi provokacije. I na to moramo biti spremni... Ne verujem u totalnu ofanzivu Rusa. Zato što bi pretrpeli neverovatne gubitke. I mi bismo isto prošli, na nesreću. Bila bi to katastrofa za nas - rekao je Avakov komentarišući moguće akcije Rusije.

On je istovremeno rekao da pregovori o postizanju mira u Donbasu "nisu u toku".

Podsećamo, u aprilu 2014. godine ukrajinske vlasti pokrenule su vojnu operaciju protiv samoproglašenih LPR i DPR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Kijevu u februaru 2014. godine.

Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari zemlje.

Početkom 2015. godine Vrhovna rada zvanično je saopštila da je Ruska Federacija "zemlja agresor". Sa druge strane, Rusija negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sparta

03.03.2021. 08:45

Pa vi necete ni vidjeti Ruskog vojnika budale jedne, jer ce vas raketama totalno polupati. Unistice vam kompletnu infrastrukturu, vojne polozaje, aerodrome, skladista municije, mostove, fabrike vojne itd itd itd.. kada vam to urade onda mogu da rade sta hoce. A tuci ce vas vjerovatno raketama 24 sata, to ce biti ludilo !!