PUTIN SAOPŠTIO ŠOKANTNU INFORMACIJU: Strane tajne službe i teroristi sarađuju, imaju jezivi cilj

Novosti online

24. 02. 2021. u 19:22

ПУТИН САОПШТИО ШОКАНТНУ ИНФОРМАЦИЈУ: Стране тајне службе и терористи сарађују, имају језиви циљ

Foto: EPA

TAJNE službe zapadnih zemalja žele da iskoriste terorističke organizacije za slabljenje Rusije, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On se sastao sa odborom Federalne službe bezbednosti, i podsetio je da su prošle godine specijalne službe Ruske Federacije uništile poslednju organizovanu terorističku grupu koja je činila zločine u Čečeniji i Ingušetiji.

U ovom trenutku, rekao je Putin, u toku su preventivne akcije sa ciljem neutralisanja militanata dalje od granica Rusije, istakavši kao primer borbu sa teroristima u Siriji.

- Želeo bih da primetim da su 2020. godine sprečena 72 teroristička napada. To je čak za četvrtinu više nego godinu dana ranije. Takvi statistički podaci nam ukazuju da je u većini slučajeva moguće otkriti planove terorista i u fazi pripreme napada. Ali brojke nam takođe pokazuju da militanti na svaki način žele da obnove svoju aktivnost - rekao je Putin, a prenosi Radio Sputnjik na ruskom jeziku.

Ruski predsednik je naglasio da je danas važno ne samo identifikovati i eliminisati terorističke ćelije, već i analizirati i predvideti situaciju, zato što vođe tih opasnih organizacija neprestano menjaju taktiku i koriste nove načine za promociju svojih pogubnih ideja.

- Molim vas da obratite posebnu pažnju na stvaranje kontakata između terorističkih grupa i stranih specijalnih službi. To svi dobro znate, i nažalost teroristi koriste takve veze - rekao je Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)