(UZNEMIRUJUĆE) SNAJPERISTI U LOVU NA OKUPATORE: Pakao rata u Jemenu iz prvog lica, šiitski gerilci terorišu Saudijce (VIDEO)

Novosti online

18. 02. 2021. u 09:48

JUČE je medijsko krilo jemenskog šiitskog pokreta Ansar Alah (Huti) objavilo video snimak snajperskih napada na saudijske okupatore.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СНАЈПЕРИСТИ У ЛОВУ НА ОКУПАТОРЕ: Пакао рата у Јемену из првог лица, шиитски герилци тероришу Саудијце (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

Na četvorominutnom snimku se vide snajperisti Huta koji gađaju borce formacija koje podržava Saudijska Arabija. 

Četvorica su nastradala u provinciji Al-Dali u centralnom Jemenu, šest u provinciji Hadža, dvojica u provinciji DŽizan i petorica u Nadžranu.

Snajperisti su takođe uništili sisteme za nadzor koje su saudijski okupatori postavili na frontu, kao i četiri mitraljeza koji su montirani na graničnoj liniji sa Nadžranom.

Ova jemenska šiitska formacija naoružava svoje borce raznim lokalno modifikovanim teškim snajperskim puškama, kao i snajperskim puškama zapadne proizvodnje koje su zaplenjene od saudijskih okupatora.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

lala

18.02.2021. 10:23

Svaka mu čast. Inferiorni u tehnici ali srce lava. Mada, suština snajperiste je ranjavanje i unošenje panike. Oko ranjenog se angažuje nekoliko vojnika, pa tehnika za izvlačenje... Ali i ovaj baja radi posao.