MERKELOVA PRITISKA ROHANIJA: Pošaljite pozitivne signale, prestanite da kršite sporazum

Tanjug

17. 02. 2021. u 18:45

МЕРКЕЛОВА ПРИТИСКА РОХАНИЈА: Пошаљите позитивне сигнале, престаните да кршите споразум

Foto: Printscreen/ardmediathek.de

IRAN bi trebalo da pošalje pozitivne signale kako bi povećao šanse za povratak nuklearnom sporazumu iz 2015. godine i ublažio sukob sa zapadnim silama, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel predsedniku Irana Hasanu Rohaniju u današnjem telefonskom razgovoru.

Portparol Merkelove Štefen Zajbert naveo je da je nemačka liderka rekla Rohaniju da je zabrinuta, jer Iran nastavlja da krši svoje obaveze prema sporazumu, koji američki predsednik DŽo Bajden želi da obnovi ako Iran zaustavi nuklearne aktivnosti, preneo je Rojters.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je ranije danas da će francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drian razgovarati o situaciji u vezi sa Iranom 18. februara na sastanku na kojem će učestvovati njegove kolege iz Nemačke, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bager

17.02.2021. 19:23

Nije Iran krsio sporazum nego USA i jos neke americke podrepne muve,,,a Merkel sledi USA sramnim izjavama optuzujuci strnu koja je ostovala sporazum ,sve do ameri nisu "izasli " iz tog sporazuma,,robovlasnici i kolonijalisti ne menjaju politiku ni govor