NOVI REKORD SVIH VREMENA: Bitkoin vredeo 50.600 dolara

Tanjug

16. 02. 2021. u 16:51

BITKOIN je skočio danas iznad 50.000 dolara na nov rekord svih vremena, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije MikroStratedži da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca, a prihod uložiti u kupovinu najstarije svetske kriptovalute.

НОВИ РЕКОРД СВИХ ВРЕМЕНА: Биткоин вредео 50.600 долара

Foto: Free Images Pixabay

Kako prenosi Rojters, bitkoin je dostigao nov maksimum od 50.602 dolara, nakon što se prethodno trgovao u porastu za 3,3 posto na 49.537 dolara.

Od početka godine do sada, bitkoin je ojačao za oko 72 posto, pri čemu je izraziti rast zabeležen nakon što je proizvođač električnih automobila "Tesla" saopštio da je u kupovinu ove virtuelne valute uložio 1,5 milijardi dolara.

Prošle godine u ovo doba bitkoin je vrede 3.800

Pored toga, snažnom usponu doprineo je i rast tražnje velikih investitora za bitkoinom od kojih su mnogi nagovestili da će početi da ga prihvataju kao sredstvo plaćanja.

Kompanija za poslovni softver MikroStratedži je objavila danas da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom konvertibilnih novčanica i iskoristiti prihod za kupovinu bitkoina, čime dodatno pojačava svoja kontinuirana ulaganja u tu kriptovalutu.

Akcije MikroStratedzija skočile su nakon te vesti za skoro 4,0 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze.

Ova kompanija, čiji je glavni izvršni direktor Majkl Sejlor, postala je jedan od najistaknutijih zagovornika bitkoina, pri čemu je prošle godine neprestano gomilala količinu te valute kako joj je vrednost rasla.

MikroStratedži je takođe u decembru prodao tradicionalne novčanice u vrednosti od 650 miliona dolara kako bi kupio bitkoine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!