AMERIČKO LICEMERJE DOSEGLO VRHUNAC: Usuđuju se da posle Kapitola drže lekcije Rusiji - dobili su brutalan odgovor

Novosti online

31. 01. 2021. u 17:26

АМЕРИЧКО ЛИЦЕМЕРЈЕ ДОСЕГЛО ВРХУНАЦ: Усуђују се да после Капитола држе лекције Русији - добили су бруталан одговор

Foto: EPA

VAŠINGTON, komentarišući privođenja na protestima u Moskvi, pozvao je Moskvu da poštuje međunarodne obaveze, izjavila je portparolka američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros.

- Ruske vlasti su privele aktiviste i novinare, a takođe blokirale centar Moskve uoči planiranih akcija u znak podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. Saopšteno je o stotinama demonstranata koji su danas zadržani. Pozivamo Rusku Federaciju da poštuje međunarodne obaveze u oblasti ljudskih prava - navedeno je u saopštenju portparolke.

Američka diplomatska misija je na svom Tviter-nalogu takođe pozvala ruske vlasti da „poštuju slobodu medija“ u svetlu saopštenja o „privođenjima novinara uprkos činjenici da su nosili specijalne prsluke i da su očigledno bili na dužnosti“.

S tim u vezi, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zahteva da američki Stejt department i američka ambasada u Moskvi prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije.

Ombudsman glavnog grada Rusije saopštio je ranije da je u nedelju na neodobrenim protestima pristalica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u Moskvi privedeno oko 120 osoba.

U nekoliko gradova Rusije su 23. januara održani neodobreni skupovi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, pritvaranja i pokretanja krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnim zaražavanjem kovidom 19. Uoči protesta 31. januara Generalno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetili su da prema članu Krivičnog zakona o masovnim neredima učesnicima preti kazna do 15 godina zatvora.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki Zg

31.01.2021. 18:12

Protesne demonstracije nisu bile najavljene i odobrene u Moskvi ,jedino su bili poticani od američke ambasade pa isti dijele licemjerne kritike Rusima ( sjetimo se 5 ubijenih nedavno u Vašingtonu ) !

Prellee

31.01.2021. 18:42

Demokrate se vracaju u 90 godine i primjenjuju istu politiku.Primjena sile i desavanja kod njih oko Captola je potvrdilo da su Demokrate u US pokazali pravo lice.Primjenu najbrutalnije sile. Nemaju oni vise pravo drzati lekcije bilo kome.Njihova kratkorocna korist kod njih, ostavila je dugorocne posljedice u cijelom svijetu.Globalisti nastavljaju da se mjesaju, da stvarajy haos, da pljackaju, otimaju i ucjenjivaju.Propala politika koja je dosla do kraja.Vrijeme je da je promjene.Pitam se samo kako, isti ljudi iz perioda vodjenja ratova iz 90 godina.