SPUTNJIK V STIŽE USKORO IZ KOMŠILUKA: Turska spremna da proizvede milione doza ruske vakcine

Tanjug

25. 01. 2021. u 17:19

TURSKA farmaceutska kuća VisKoran Ilac Sanaji A. S spremna je da proizvede milione doza ruske vakcine protiv korona virusa Sputnik V nakon prenosa relevantne tehnologije, izjavio je danas predsedavajući Borda direktora Ozturk Oran.

СПУТЊИК В СТИЖЕ УСКОРО ИЗ КОМШИЛУКА: Турска спремна да произведе милионе доза руске вакцине

Foto: AP

U intervjuu za novinsku agenciju Demiroren, Oran je rekao da će ta kompanija biti u stanju po završetku procesa prenosa tehnologije između dve zemlje, da proizvede milione doza u Turskoj, preneo je TASS.

Turska farmaceutska kompanija započela je pregovore sa Ruskim fondom za direktna ulaganja (RDIF) još prošlog aprila.

- Mi sprovodimo studiju i započeli smo pregovore sa Rusijom, verujući da vakcina može biti efikasnija - rekao je Oran i dodao da su razgovori nastavljeni, da su u julu dostigli određenu tačku i da je 16. avgusta potpisan sporazum sa RDIF u Turskoj.

- Svi dokumenti i podaci potrebni za zajedničku proizvodnju vakcina već su nam predati i prosledili smo ih turskom Ministarstvu zdravlja - rekao je on.

Prema njegovim rečima, proces je u završnoj fazi.

Oran je istakao da će vakcina biti proizvedena u Turskoj i izvezena u druge zemlje, uključujući i evropske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi