RUSKO NEBO ĆE BITI NEPROBOJNO: Nova pojačanja vazdušno-kosmičkim snagama (VIDEO)

Novosti online

09. 01. 2021. u 09:17

TOKOM ove godine vazdušno-kosmičke snage Rusije će biti opremljene najnovijim raketnim sistemima – S-350 „Vitez“, a dobiće i PVO sistem S-400 i „Pancir S“.

РУСКО НЕБО ЋЕ БИТИ НЕПРОБОЈНО: Нова појачања ваздушно-космичким снагама (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Planirano je da tokom 2021. godine Vazdušno-kosmičke snage budu naoružane sa dva sistema S-400 "Trijumf" i 18 sistema "Pancir S". Pored toga predviđeno je i da se prvi raketni put naoruža najnovijim sistemom S-350  "Vitez" - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U Ministarstvu podsećaju da su ove snage ruske vojske prošle godine dobile četiri sistema S-400 i 24 sistema "Pancir S". Njima su naoružane snage u Sverdlovskoj, Samarskoj i Južnosahalinskoj oblasti.

Takođe, tokom prošle godine nastavni centar za obuku u Lenjingradskoj oblasti opremljen je prvim sistemom S-350 „Vitez“. Taj sistem će podići efikasnost borbe protiv krstarećih raketa za dva do dva i po puta. 

Sposoban je da uništi vazdušne ciljeve na udaljenosti većoj od 120 kilometara i na visini većoj od 30 kilometara, a sastoji se od raketa srednjeg i malog dometa. Vreme koje je potrebno da „Vitez” bude doveden u stanje borbene gotovosti je pet minuta.

Do 2028. godine vojska će dobiti 144 sistema „Vitez“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili