PUTIN REKAO ŠTA JE GLAVNI ZADATAK OBAVEŠTAJACA: Jednu stvar nikako ne smeju da dozvole, moraju da se suprotstave svakom pokušaju

Novosti online

20. 12. 2020. u 16:03

ZLOČINI i represije nad sovjetskim narodom nikada neće biti zaboravljeni, važno je suprostaviti se svakom pokušaju revidiranja istorije, uključujući i narušavanje uloge sovjetskih specijalnih službi u njoj, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН РЕКАО ШТА ЈЕ ГЛАВНИ ЗАДАТАК ОБАВЕШТАЈАЦА: Једну ствар никако не смеју да дозволе, морају да се супротставе сваком покушају

Foto: Depositphotos

- Naš zajednički zadatak je da se suprotstavimo svakom pokušaju prekrajanja istorije, uključujući prećutkivanje ili narušavanje uloge domaćih specijalnih službi u porazu nacizma, uopšte u u osiguravanju nacionalne bezbednosti zemlje, kao i nacionalnih interesa naše zemlje - izjavio je šef države, obraćajući se pripadnicima ruske Spoljne obaveštajne službe, koja danas obeležava sto godina postojanja.

Prema njegovim rečima, Rusija pamti zločine vršene nad narodom SSSR-a.

- Da, pamtimo i, naravno, nikada nećemo zaboraviti tragične stranice 20. veka. Nikada nećemo zaboraviti lekcije iz prošlosti, zločine i represije nad sopstvenim narodom - istakao je predsednik.

Međutim, kako je rekao, „takođe je sigurno i to da je efikasan rad pripadnika obaveštajnih službi, koji služi zakonu i nacionalnim interesima, uvek bio i biće izuzetno važan za Rusiju“.

- To je jedna od najvažnijih garancija suverenog, demokratskog, nezavisnog razvoja našeg multinacionalnog društva, kao i njegove stabilnosti pred bilo kojim izazovima - naglasio je ruski lider.

Putin je dodao da se „u godini 75. godišnjice Velike Pobede, klanjamo pred sećanjem na sve koji su vodili borce u napad, u jedinicima formiranih od obaveštajaca“.

Foto: EPA

- Klanjamo se pred onima koji su se na prvoj liniji fronta borili u najužarenijim tačkama sukoba, braneći Moskvu, Lenjingrad, Staljingrad, boreći se kod Kurska i na drugim najvažnijim frontovima Drugog svetskog rata. Takođe se klanjamo pred onima koji su formirali partizanske odrede i izvršavali odgovorne zadatke u pozadini, eliminisali špijune, izdajnike i diverzante - rekao je on.

Putin je danas posetio sedište Spoljnoobaveštajne službe i čestitao pripadnicima organa bezbednosti profesionalni praznik koji se danas obeležava u Rusiji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku