"MARŠAL ŠAPOŠNJIKOV" PLOVI U JAPANSKO MORE: Moćna fregata i ponos ruske flote vežba gađanje na Dalekom istoku (VIDEO)

Novosti online

15. 12. 2020. u 22:28

MODERNIZOVANA fregata „Maršal Šapošnjikov“ ušla je u Japansko more radi provere sistema naoružanja, saopštila je pres-služba preduzeća za gradnju i remont brodova „Dalzavod“.

МАРШАЛ ШАПОШЊИКОВ ПЛОВИ У ЈАПАНСКО МОРЕ: Моћна фрегата и понос руске флоте вежба гађање на Далеком истоку (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Prema navodima pres-službe, planirano je da fregata izvede raketna gađanja pomorskog cilja i duž obale, kao i protivavionsko artiljerijsko gađanje u okviru sprovođenja zadataka protivvazduhoplovne odbrane.

Takođe će biti proveren rad sistema za radio-ometanje i svih sredstava komunikacije.

Fregata „Maršal Šapošnjikov“ je ušla u rusku mornaricu kao veliki protivpodmornički brod. Njegova modernizacija podrazumevala je ugradnju opreme za lansiranje raketa „Kalibar“, što je povećalo njene borbene sposobnosti i omogućilo da se kvalifikuje za fregatu.

Nazvana je u čast maršala Sovjetskog Saveza Borisa Šapošnjikova, a porinuta je 1983. godine u Kalinjingradu.

Ima ukupni deplasman preko 7,4 hiljade tona, dugačka je 163 metra i široka 19 metara.

Fregata je opremljena lansirnim kompleksima za 16 krstarećih raketa „Kalibar“ ili „Cirkon“. Takođe je dobila sistem „Uran“ i najnovije artiljerijsko oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...