ŠTITI "ČAST I DOSTOJANSTVO": Navaljni tuži Peskova zbog izjave da radi sa CIA

Novosti onlajn

16. 11. 2020. u 19:40

ШТИТИ ЧАСТ И ДОСТОЈАНСТВО: Наваљни тужи Пескова због изјаве да ради са ЦИА

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin, File/Ilustracija

ALEKSEJ Navaljni podneo je tužbu o zaštiti časti i dostojanstva protiv portparola Kremlja Dmitrija Peskova, izjavila je portparolka Presnjenskog suda Moskve Lela Kokaja i dodala da je sud primio tužbu.

Prema njenim rečima, ruski opozicionar zahteva od Peskova da demantuje izjavu da on dobija instrukcije od CIA.

Pomenuta tužba je objavljena na sajtu Presnjenskog suda Moskve.

- U sud je stigla tužba Navaljnog o zaštiti časti, dostojanstva i poslovne reputacije protiv Peskova - rekla je ona.

Portparolka je precizirala da je predmet spora izjava Peskova objavljena u medijima o tome da Rusija ima informacije da zaposleni u američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) rade sa Navaljnim i da ovo nije prvi put da mu daju uputstva.

- Ne radi pacijent sa zapadnim obaveštajnim službama, već zapadne obaveštajne službe rade sa njim – to će biti tačnije. Zaista postoje takve informacije, čak mogu i konkretno reći – sa njim ovih dana rade stručnjaci američke Centralne obaveštajne agencije. Nije prvi put da mu daju razna uputstva - rekao je ranije Peskov.

U tužbi Navaljni zahteva priznanje da te reči nisu u skladu sa stvarnošću i da diskredituju njegovu čast, dostojanstvo i poslovnu reputaciju.

Ruski bloger takođe insistira na objavljivanju demantija na zvaničnom sajtu administracije predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Tužba je samo stigla, nije doneta nikakva proceduralna odluka u vezi s njom - precizirala je Kokaja i dodala da nije bilo novčanih potraživanja.

Portparol ruskog predsednika, odgovarajući na zahtev da komentariše izjavu Navaljnog da namerava da ga tuži zbog izjave da radi sa zapadnim obaveštajnim službama, preporučio je ranije da se ponovno pročita ono što je ranije rekao o „berlinskom pacijentu“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)