RUSI SE OGLASILI NAKON OBARANJA HELIKOPTERA: Poslali poruku Azerbejdžancima, niko nije ovo očekivao

Novosti online

09. 11. 2020. u 22:42

POZITIVNO je to što je Baku odmah priznao svoju krivicu za obaranje ruskog helikoptera Mi-24, saopštilo je Ministarstvo inostranih Rusije.

РУСИ СЕ ОГЛАСИЛИ НАКОН ОБАРАЊА ХЕЛИКОПТЕРА: Послали поруку Азербејџанцима, нико није ово очекивао

Foto: EPA

- Dobili smo uverenje azerbejdžanske strane da će biti sprovedena istraga ovog incidenta i da će krivci biti kažnjeni - naveli su u MIP-u.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane je saopštilo da je šef vojnog resora general-pukovnik Zakir Hasanov uputio ruskom kolegi Sergeju Šojguu telegram saučešća povodom pada helikopterske nesreće u Jermeniji u kojoj su život izgubila dva člana posade, dok je treći povređen.

Oni su naveli da se incident desio u neposrednoj blizini azerbejdžansko-jermenske granice, u večernjim satima, gde ranije nisu bili primećeni ruski helikopteri.

- Prinosim izvinjenje ruskoj strani za ovaj tragični incident koji je slučajan i nije bio usmeren protiv ruske strane. U ime azerbejdžanske vojske i sebe lično želim da izrazim iskreno saučešće porodicama i najbližim poginulih članova posade i želim skoro ozdravljenje povređenom. Tugujemo zajedno sa vama zbog ove tragedije - navodi se u telegramu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je u Jermeniji oboren ruski helikopter. Tom prilikom su poginula dva člana posade, dok je jedan povređen. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja