LICE TERORA I ZLA: Ovo je prva fotografija albanskog teroriste iz Beča, već je bio u zatvoru zbog džihadizma

Novosti online

03. 11. 2020. u 17:25

ETNIČKI Albanac Kujtim Fejzulaj juče je izveo teroristički napad nedaleko od sinagoge u Beču. To je bio jedan od šest dobro koordinisanih napada u austrijskoj prestonici, u kojima je poginulo najmanje petoro ljudi, a ranjeno sedamnaestoro.

ЛИЦЕ ТЕРОРА И ЗЛА: Ово је прва фотографија албанског терористе из Беча, већ је био у затвору због џихадизма

Foto: Tviter

Fejzulaj, koji je rođen u Austriji, a poreklom je iz Čelopeka u Severnoj Makedoniji, stavio je na sebe lažni pojas sa eksplozivom, i iz automatske pušte otvorio vatru na policiju i civile u Beču.

Dvadesetogodišnji Albanac je pre napada na instagramu objavio fotografiju sa mačetom i "kalašnjikovim" u rukama, a samo nekoliko sati pre zločina svojim prijateljima je slao video snimke napada na redakciju lista "Šarli Ebdo".

Foto: Tviter

Fejzulaj je prošle godine pokušao da se priključi Islamskoj državi (tačnije njenim ostacima) u Siriji, zbog čega je uhapšen i osuđen na 22 meseca zatvora. Manje od devet meseci kasnije on je pušten na uslovnu slobodu - smatran je mladom punoletnom osobom u skladu sa Zakonom o sudu za maloletnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)