TRAMP I BAJDEN NA IVICI ŽILETA: Dva dana uoči glasanja za predsednikaA SAD, republikanski i demokratski kandidat u klinču

Dubravka Savić

01. 11. 2020. u 14:21

KOLIKO su visoki ulozi na predsedničkim izborima u SAD pokazuje već to što je nezapamćeno veliki broj Amerikanaca, više od 80 miliona, uključujući i oba predsednička kandidata, republikanca Donalda Trampa i demokratu Džozefa Bajdena, već glasalo i pre izbornog dana, 3. novembra.

ТРАМП И БАЈДЕН НА ИВИЦИ ЖИЛЕТА:  Два дана уочи гласања за председникаА САД, републикански и демократски кандидат у клинчу

Foto AP

Izbori za 46. šefa Bele kuće, kao i za Kongres i guvernere, odvijaju se u atmosferi ogromne napetosti. Usred neslavnog svetskog rekorda SAD po broju obolelih i preminulih od virusa korona, uz višemesečne antirasističke proteste, praćene nasiljem, glasanje putem pošte izaziva mnogo sumnji u regularnost izbora.

Nacionalne ankete daju prednost demokratskom kandidatu, ali on nema prednost u "neopredeljenim" državama, koje odlučuju o pobedniku. U zemlji duboko podeljenoj, takoreći po svim najznačajnijim pitanjima, analitičari, stoga, ne isključuju da, umesto slavlja, posle izbora izbije sukob, ukoliko obe strane proglase pobedu, a nijedna ne bude spremna da prizna poraz.

Demokrate politizuju virus korona. Nemam nikakvu dilemu da će kovid nestati. Potpisaćemo kompletan zdravstveni plan. Moramo da učinimo zemlju potpuno uspešnom, kakva je bila pre nego što je stigla kuga iz Kine. Biću predsednik koji će nauku pretpostaviti bajkama. Ljudi će se navići, razviti imunitet, ugroženi dobiti vakcinu, ovakvu državu ne smete zatvarati.

KOVID 19

Predlažem sveobuhvatni plan besplatnog testiranja i dotirane nabavke, ekonomske mere kao plaćeno odsustvo i državni i lokalni fond za hitne potrebe. Ako budem izabran omogućiću svim Amerikancima povoljnu i kvalitetnu zdravstvenu negu. Tramp nije radio dovoljno na promovisanju mera distance i zaštite. Nije uloženo dovoljno novca u sredstva zaštite.

Foto AP

...................................................................

Sa više od 52 miliona nezaposlenih Amerikanaca, vreme je za poreske rezove od bilion i po dolara. To su velike uštede i podsticaj za kompanije da zaposle svoje radnike i zadrže ih.

POREZI

Korporativna Amerika je pohlepna kao pakao. Ako pobedim podići ću korporativne takse sa 21 na 28 procenata, a najveće individualne sa 37 na 39,6 odsto i ograničiti poreske olakšice za one koji zarađuju više od 400.000 dolara.

Foto AP

.................................................................

Nema manjeg rasiste od mene na svetu! Borba za postizanje rasne pravde je ovde nemilosrdna kampanja da se izbriše naša istorija, ukinu naši heroji, uklone naše vrednosti i indoktriniraju naša deca, sve pod velom društvene pravde.

RASNO NASILjE

Svedoci smo visoke cene sistematskog rasizma. Planiram veću rasnu ravnopravnost. Ne radi se samo o glasanju protiv Trampa, već i o trenutku krize, borbi za izgradnju budućnosti vredne njihove hrabrosti.

Foto AP

.................................................................

Da bih obezbedio bezbednost i napredak svih Amerikanaca, po državama uspostavljam vladavinu zakona i bezbednost granica. Posvećen sam izgradnji zida na granici, brzoj deportaciji nelegalnih migranata i legalnom sistemu ulaska u SAD.

IMIGRANTI

Imam plan za državljanstvo za 11 miliona nelegalnih imigranata koji mnogo doprinose našoj zemlji. Prioritet mi je ujedinjenje razdvojenih porodica. Izazovi sa kojima se susrećemo neće biti rešeni zidovima i razdvajanjem familija.

Foto AP

..............................................................

Bajdene, ti i tvoja porodica dobili ste tri i po miliona dolara iz Rusije. Prijatelj ste sa bivšim gradonačelnikom Moskve i njegovom ženom. Niko nije oštriji prema Rusiji od mene. Dok ste vi prodavali šivene jastuke, ja sam prodavao tenkove Ukrajini. Oni žele da izgubim.

RUSIJA

Svaka zemlja koja se bude mešala u američke izbore platiće skupo. Nekoliko zemalja podriva američki suverenitet. Trampov pajtaš Rudi Đulijani je američki pion. Znam ih sve. Tramp radi protiv NATO i podriva sve što je interes Amerike.

Foto AP

.............................................................

Članovi Bajdenove porodice su usisivač za novac. Porodica se bogatila preko tvojih političkih veza, stekli ste ogromno bogatstvo otetim parama iz stranih zemalja. Moje račune strogo kontroliše poreska uprava. Zašto ste dobili pare od Rusije? Sin vam se obogatio preko Kine, brat posle rata u Iraku.

STRANI NOVAC

Ništa u mojim i poslovima mog sina Hantera u Ukrajini nije neetično. A, vi čoveče, i ne plaćate porez u ovoj zemlji. Koristite moć da zaobiđete sistem. Nisam nikad uzeo pare od strane zemlje. Vi imate tajne račune u Kini, lance hotela i poslove širom sveta.

Foto AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)