TRN U OKU AMERIKE: SAD pojačale kampanju protiv Huaveja u Brazilu

Tanjug

20. 10. 2020. u 21:57

SAD su danas pojačale ofanzivu kako bi sprečile kineski "Huavej" da preuzme kontrolu nad 5G mrežom u Brazilu, ponudivši brazilskim telekomunikacionim kompanijama finansiranje nabavke opreme za 5G mrežu koju proizvodi konkurencija "Huaveja".

ТРН У ОКУ АМЕРИКЕ: САД појачале кампању против Хуавеја у Бразилу

Foto: Depositphotos

Tokom posete Brazilu, zvaničnici Američke međunarodne korporacije za razvoj (DFC), EXIM banke i Nacionalnog bezbednosnog saveta (NSC) rekli su novinarima da postoje raspoloživa sredstva za finansiranje nabavke opreme koju proizvodi konkurencija "Huaveja", preneo je Rojters.

Američku delegaciju u poseti Braziliji predvodio je savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O''Brajen, koji se susreo sa brazilskim predsednikom Žairom Boslonarom.

Dvojica zvaničnika su se potom pridružila ceremnoji potpisivanja sporazuma Brazila sa EXIM bankom o finansiranju više oblasti ekonomske saradnje dve zemlje, među kojima je i 5G mreža.

Rojters dodaje da su iz Vašingtona najviši američki zvaničnici upozorili Brazil da pažljivo motri na kineske investicije i na poteze Pekinga, koji, kako smatraju američki zvaničnici, imaju za cilj da pojačaju kineski uticaj na najveću južnoameričku ekonomiju prodavanjem 5G tehnologije "Huaveja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna