KREK I MEJLOVI SINA HANTERA: Afera "Kompjuter iz delavera" kao požar pali temperaturu uoči američkih izbora, demokrate u problemima

Dragan Vujičić

18. 10. 2020. u 07:40

"PRLjAVŠTINA" iz "napuštenog" kompjutera Hantera Bajdena preti da zada fatalan udarac kandidaturi "oca Džoa" za predsednika SAD. Sadržaj hard diska "pro mek" računara Bajdena mlađeg, koji treći dan "curi" preko stranica "Njujork posta" donosi mračnu sagu o porocima moćne familije iz Delavera.

КРЕК И МЕЈЛОВИ СИНА ХАНТЕРА: Афера Компјутер из делавера као пожар пали  температуру уочи америчких избора, демократе у проблемима

Foto Printskrin

Pored mejlova koji svedoče da je Džo Bajden trgovao uticajem na nagovor sina da se smeni glavni tužilac Ukrajine Viktor Šokin, koji je istraživao nezakonite radnje kompanije "Burizma" 2016. godine (gde je Hanter primao 50.000 dolara mesečno), fokus afere se usmerava prema "kineskim poslovima Bajdenovih", za šta takođe postoje dokazi na hard disku.

Rudi Đulijani, koji je ustupio "Postu" materijal na stranicama tog lista, tvrdi da je razotkrio dokaze o uplatama, šemu pranja novca koju su koristili Bajdenovi, zatim da je pronašao "ilegalni novac za primanje mita" i da je "deo novca iz Ukrajine otišao Džou Bajdenu".

Kako piše američka štampa, "afera kompjuter" ne tereti samo Hantera i oca Džoa već i Džemsa Bajdena i Saru (Džemsovu suprugu). Jedan set uplata iz Kine navodno pripao je trijadi Bajden: Džemsu, Hanteru i Sari.

- Ne brinite - kaže Đulijani - videćete to u tekstovima koji slede.

Bivši gradonačelnik Njujorka i proslavljeni tužilac protiv mafije još zagonetno tvrdi:

"Kina ima sve fotografije i mejlove koje imamo i mi - što znači da (Hanter) zaista predstavlja ogromnu pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD, a to ovog puta nije samo "lako područje iznude".

Rudi Ćulijani, Foto Tanjug AP

Velika priča o Bajdenovima počela je u sredu kada su njujorške novine objavile kako, sem kompromitujućih mejlova Hantera Bajdena, poseduju i 12-minutni video koji prikazuje Bajdena mlađeg kako puši krek u porno filmu sa neidentifikovanom ženom. Hard disk navodno potiče iz Hanterovog kompjutera zaboravljenog u servisu, a novinama ga je ustupio Rudi Đulijani koji ga ima u posedu od septembra. Kompjuter je donet u aprilu 2019, a "zaboravljen" je od decembra, kada je vlasnik servisa upozorio FBI na sadržaj računara. U međuvremenu, kako FBI nije regovao, hard disk je dostavljen Rudiju Đulijaniju.

"Mek pro" Hantera Bajdena u servis za računare u Delaveru donet je jer je bio oštećen vodom. Do sada je "Post" iz njega izvadio dokaze da je predsednički kandidat Džo Bajden lagao kada je nedavno tvrdio da ne zna ništa o sinovljenim poslovima u inostranstvu. Mejlovi koje je Hanter slao i dobijao iz Ukrajine svedoče suprotno. Džo Bajden se lično upoznao sa čelnim ljudima ukrajinske kompanije i lično izvršio pritisak na ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i premijera Arsenija Jacenjuka da se otarase generalnog tužioca Viktora Šokina, preteći da će uskratiti američku garanciju za kredit u iznosu od milijardu dolara tokom decembarskog putovanja u Kijev.

PROZIVKA

"DUGO sam u ovom poslu. Ovo je najveće zataškavanje koje sam ikad video. I to je najveći vladin skandal za koji sam ikad čuo."

Đulijani je jasno prozvao Bajdena: Džo je "sigurno (počinio) zločin. Deo tog novca iz Ukrajine, ilegalnog novca za mito, otišao je njemu."

U mejlovima je to opisano ovako:

"Pogledao sam ih i rekao: Odlazim za šest sati. Ako tužilac ne bude otpušten, nećete dobiti novac", neslavno se hvalio Bajden Savetu za spoljne odnose 2018. godine.

Takođe "Brajtabrt njuz", ugledni sindikalni portal, donosi mejlove Devoja Aršera, bivšeg poslovnog saradnika iz okruženja Hantera Bajdena, koji leži u zatvoru za investicionu prevaru iz 2016.

Mada mejlovi nisu vezani sa onima iz "Posta", otkrivaju kako su Hanter i njegove kolege koristili pristup Obaminoj administraciji da bi izvršili uticaj na potencijalne kineske klijente i investitore - uključujući obezbeđivanje privatnog, vanprotokolarnog sastanka sa bivšim potpredsednikom Džoom.

Rusko hakovanje ili pedofilija

"TVITER" i "Fejsbuk" cenzurisali su na početku pisanje "Posta", "skidajući ga sa mreža" jer sadrži "hakovane" podatke dok su se drugi prodemokratski mejnstrim mediji pravili da afera ne postoji. U petak uveče se oglasio AP sa pričom anonimnog porekla tvrdeći da FBI istražuje da li su ruski agenti "hakovali" mejlove i materijale koje je objavio "NI post".

"Post" je uzvratio objavljivanjem imena agenta FBI koji je preuzeo kompjuter iz Delavera, uz objašnjenje da se radi o specijalisti za istragu pedofilije, nagoveštavajući tako da afera može dobiti i novu dimeniziju.

U mejlu od 5. novembra 2011. godine jedan od Aršerovih poslovnih kontakata predložio je pomoć u organizovanju sastanaka Bele kuće za grupu kineskih rukovodilaca i vladinih zvaničnika koji bi stvorili "potencijalno nove klijente". U grupi, Kineskom preduzetničkom klubu (CEC), bili su funkcioneri KPK, kineski milijarderi i bar jedan "uvaženi diplomata" iz Pekinga. Prema izveštaju, Kineski preduzetnički klub osnovan je 2006. godine, nazivan je "drugim ministarstvom spoljnih poslova" za kineski komunistički režim. Procenjuje se da bruto prihod članova iznosi približno četiri odsto kineskog BDP-a, navodi se u e-poruci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri