NAVALjNI JE SARADNIK CIA, OD NjIH DOBIJA INSTRUKCIJE: Peskov odgovorio na optužbe ruskog blogera

SRNA

01. 10. 2020. u 15:04

НАВАЉНИ ЈЕ САРАДНИК ЦИА, ОД ЊИХ ДОБИЈА ИНСТРУКЦИЈЕ: Песков одговорио на оптужбе руског блогера

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin, File/Ilustracija

OPOZICIONOG ruskog blogera Alekseja Navalnog protiv predsednika Rusije Vladimira Putina nisu prihvatljive, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je opozicionar izjavio da ruski predsjednik stoji iza incidenta u kojem je bloger, navodno, otrovan.

Peskov je rekao da Moskva smatra da su optužbe protiv ruskog predsjednika apsolutno neosnovane, neprihvatljive i uvredljive, javio je TASS.

- Rusija smatra da su neke od tih izjava apsolutno uvredljive i neprihvatljive -istakao je Peskov.

Navalni je ranije danas za nemačke medije izjavio da smatra da je Putin odgovoran za njegovo navodno trovanje na letu iz Tomska ka Moskvi.

- Tvrdim da Putin stoji iza toga i nemam bilo kakvu drugu verziju o tome šta se dogodilo - rekao je Navaljni za nemački list "Špigl".

Zapadne obaveštajne agencije, pre svih američka Centralna obavještajna agencija (CIA), sarađuju sa ruskim opozicionarom Navaljnim, saopštio je danas Peskov.

- Zaista, postoje informacije o tome i mogu konkretno da kažem da sa njim sarađuju stručnjaci iz CIA - istakao je Peskov.

Prema njegovim rečima, kontakti između Navaljnog i stranih obaveštajnih agencija nisu prvi put primećeni i ne dešava se prvi put da ruski bloger od njih dobija instrukcije, javio je TASS.

Predsedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je ranije da je Navaljni radio sa zapadnim obaveštajnim i državnim agencijama i da je delovao u skladu sa njihovim interesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)