NEMA PRODAJE TIKTOKA U SAD: Partnerstvo sa Oraklom

Tanjug

14. 09. 2020. u 10:17

KINESKA kompanija BajtDens (ByteDance), vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavestila je Majkrosoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, preneo je Rojters, dodajući da je umesto prodaje dogovoreno partnerstvo sa korporacijom Oraklom.

НЕМА ПРОДАЈЕ ТИКТОКА У САД: Партнерство са Ораклом

Foto: Tanjug/AP

"BajtDens nas je obavestio da neće prodati TikTokove američke operacije Majkrosoftu. Uvereni smo da je naš predlog bio dobar za korisnike TikToka i zaštitu interesa nacionalne bezbednosti", naveo je Majkrosoft u saopštenju.

BajtDens je odustao od prodaje TikToka u SAD, a dobro upućen izvor rekao je za Rojters da je kineska kompanija dogovorila partnerstvo sa Oraklom kako bi izbegla zabranu poslovanja u SAD.

Dogovoreno je da će Orakl biti tehnološki partner BajtDensa i preuzeti upravljanje TikTokovim američkim korisničkim podacima, kazao je taj izvor.

Kompanija Orakl takođe pregovara i o preuzimanju udela u poslovanju TikToka u SAD.

Američki predsednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji BajtDensu (ByteDance) da proda ili obustavi američki deo poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)