ON JE LUDAK I KRETEN: Tramp osuo paljbu po DŽonu Boltonu - od sarkazma do ljubavi sa Kim DŽong Unom

Novosti online

07. 09. 2020. u 20:54

AMERIČKI predsednik Donald Tramp nazvao je svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona kretenom zbog svega što je rekao o pismima Kim Džong-Una.

ОН ЈЕ ЛУДАК И КРЕТЕН: Трамп осуо паљбу по Џону Болтону - од сарказма до љубави са Ким Џонг Уном

Tanjug

- Upravo sam čuo da je ludi Džon Bolton pričao o činjenici da sam razgovarao o "ljubavnim pismima Kim Džong Una" kao da to stvarno mislim o njima. Naravno, to je bio samo sarkazam. Bolton je takav kreten - napisao je Tramp na Tviteru, a prenosi RIA Novosti.

Tramp i lider Severne Koreje su više puta razmenili pisma. Njihov sadržaj se drži u tajnosti, ali ih je sam američki predsednik nazvao "divnim pismima", a jednom prilikom je, u šali, rekao da su se on i Kim "zaljubili jedno u drugo".

U Singapuru je 12. juna 2018. godine održan prvi sastanak Trampa i Kim Džong Una kojim su dogovorene mere za normalizaciju odnosa i denuklearizaciju Severne Koreje. Njihov drugi sastanak u Hanoju u februaru 2019. završio fijaskom.

Nakon toga su se nakratko sreli na granici dve Koreje. Tramp je tada postao prvi američki predsednik koji je na teritoriju Severne Koreje kročio iz Južne Koreje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana