ISTRAGA STOPAMA NAVALJNOG: Šef ruske diplomatije Lavrov tvrdi da slučaj ruskog opozicionara nije zaboravljen

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je juče da nije tačno da Rusija ne istražuje šta se dogodilo sa opozicionarom Aleksejom Navaljnim jer Ministarstvo unutrašnjih poslova proverava sve okolnosti njegovog slučaja.

ИСТРАГА СТОПАМА НАВАЉНОГ: Шеф руске дипломатије Лавров тврди да случај руског опозиционара није заборављен

Arhiva Novosti

Uostalom, naglasio je Lavrov, ni nemački lekari ne mogu da daju informaciju o tome šta je bilo sa Navaljnim i zbog čega je završio u bolnici u Omsku.

Arhiva Novosti

Po simptomima koje je imao, oni su zaključili da je dospeo u tešku zdravstvenu situaciju zbog trovanja. Ali do danas nisu uspeli da otkriju koja je to tačno otrovna supstanca koja je sve izazvala. Ruski lekari tvrde da u krvi Navaljnog nije pronađen nikakav otrov.

Navaljni je primljen u bolnicu u Omsku 20. avgusta jer mu je pozlilo u avionu kojim je iz Tomska leteo u Moskvu, i koji je zbog njegovog stanja neplanirano sleteo u Omsk. Iz tamošnje bolnice, gde se nalazio u komi, prebačen je 22. avgusta u Berlin.

Arhiva Novosti

ŠTA JE SNIMANO U NOVOSIBIRSKU?

FILM koji je Aleksej Navaljni sa svojim saradnicima snimao u Novosibirsku posvećen je građevinskoj mafiji u tom gradu. Navaljni je tvrdio da nekoliko poslanika gradske skupštine u tom gradu poseduje građevinske kompanije ili kompanije koje se bave proizvodnjom građevinskog materijala. U snimljenom filmu se tvrdi i da je nekoliko zgrada koje su napravile te kompanije nebezbedno i može da se sruši. Poruka Navaljnog je bila da vlasnicima tih firmi poslanički status dozvoljava da šire svoje poslove bez obzira na slab kvalitet gradnje, a da se pritom oni i ne obaziru na žalbe onih koji su stanove kupili. Inače, izbori u Novosibirsku su 13. avgusta, ali na njima vlast nije dozvolila učešće Danijela Markelova, bivšeg koordinatora štaba Alekseja Navaljnog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije proverava sva mesta gde je boravio Navaljni kao i hotelske sobe i stanove gde je spavao ili boravio u vreme boravka u Novosibirsku i Tomsku i obližnjim mestima koja je posećivao. Do sada policija nije uspela da pronađe nikakve narkotike ili druga opojna sredstva. U toku provere uzeto je više od sto predmeta koji bi mogli biti dokazni materijal. Osim toga, analizirani su snimci kamera u mestima i prostorijama gde se on nalazio za vreme boravka u Sibiru. U toku je oko 20 kriminoloških analiza.

Visokotiražni moskovski dnevnik "Komsomolska pravda" tvrdi da je Aleksej Navaljni već imao hronični pankreatitis tj. upalu pankreasa. To je do sada bila lekarska tajna, ali kad je nastao međunarodni skandal, o tome se mora otvoreno govoriti, piše "Komsomolska pravda". Kod te bolesti, pankreas ubacuje u krv povećanu količinu insulina, što može dovesti do kome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!