ŠOJGU U INSPEKCIJI NOVOG RUSKOG ORUŽJA: Anti-dron sistem "Sapsan-konvoj" će biti testiran u Siriji? (VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2020. u 17:19

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu je predložio da se određena tehnika i naoružanje, koje je predstavljeno na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija-2020" isproba u Siriji.

ШОЈГУ У ИНСПЕКЦИЈИ НОВОГ РУСКОГ ОРУЖЈА: Анти-дрон систем Сапсан-конвој ће бити тестиран у Сирији? (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tokom foruma je predstavljen nov mnogofunkcionalni mobilni kompleks "Automatika" - "Sapsan-konvoj", koji ima za cilj detektovanje bespilotnih letelica i ometanje kanala navigacionih satelitskih sistema.

- Mi imamo potrebu za razvojem takvih kompleksa. Ako je on spreman za testiranje, dajte da ga onda isprobamo na strateškim komandnim poligonima "Kavkaz-2020". Ako dobijemo dobre rezultate, šaljemo ga u Siriju - rekao je Šojgu.

Inače ministar odbrane je još dodao da je neophodno da se skrati vremenski period od razvoja do stvaranja novih modela.

Međunarodni vojno-tehnički forum "Armija-2020" je otvoren 23. avgusta i trajaće do 29. avgusta.

Deo ekspozicija je na poligonu Alabino, na aerodromu Kubinka i na poligonu Ašuluk u Astrahanjskoj oblasti. Planirano je da forum posete predstavnici iz oko 100 država.

U forumu učestvuje više od 1.500 organizacija i biće predstavljeno oko 28.000 eksponata.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Novi PVO sistemi stižu u Ukrajinu?; Rusi poboljšali položaje na kupjanskom i donjeckom pravcu (FOTO)