AMERIKANCI I KANAĐANI: Pogranični službenici postavljaju kablovsku barijeru

Tanjug

21. 08. 2020. u 00:47

NA GRANICI Kanade i SAD pogranični službenici postavljaju kablovsku barijeru koja treba da unapredi sigurnost u obe zemlje, rečeno je iz američke granične zaštite za CTV Njuz.

АМЕРИКАНЦИ И КАНАЂАНИ: Погранични службеници постављају кабловску баријеру

Foto: Tanjug/AP

Ovaj projekat se bavi pitanjima sigurnosti povezanim sa ranjivim delom granice koji se nalazi između "Graničnog puta" u Americi i "Avenije Nula" u Kanadi.

„Projekat izgradnje uključuje postavljanje sistema kablovskih barijera duž ovog dela granice. Ova barijera dizajnirana je tako da spreči vozila da slučajno ili namerno pređu granicu i ugroze građane u obe države", rekao je patrolni agent Toni Holidej.

On je objasnio da ova zaštitna kablovska barijera ne samo da štiti ljude u SAD i Kanadi, već takođe pomaže u obezbeđivanju ovog dela granice i pomaže zaustavljanju nelegalnih unosa vozila u oba smera.

"Na lokalnom nivou, kriminalne organizacije koristile su ovo ranjivo područje za trgovinu drogom i ljudima", naveo je on.

"Avenija Nula" i "Granicni Put" dugo su bili laka meta za krijumčare koji žele preskočiti međunarodne granice bez prolaska kroz carinu. U jednom zapaženom slučaju otkriven je prvi poznati podzemni tunel za šverc droge između SAD-a i Kanade koji je iz kolibe sa severne strane prolazio u američku kuću sa druge.

Kanadsko-američka granica zatvorena je za nebitna putovanja od marta. Ograničenja se obnavljaju svakog meseca.

Međutim, kanadska agencija za granične službe izveštava da se broj Amerikanaca koji pokušavaju da uđu u Kanadu i dalje povećava. Prema najnovijim podacima koji su poslati CTV Njuzu 12.819 američkih građana je odbijeno sa zajedničke granice između 22. marta i 5. avgusta.

Od 31. jula, državljani SAD mogu ući u Kanadu, ali moraju krenuti najdirektnijim putem, izbegavajući nacionalne parkove i druga mesta za rekreaciju, prijaviti datum svog izlaska iz Kanade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024