AMERIKANCI SU PIRATI SA KARIBA: Žestok odgovor nakon otimanja naftnih tankera - Iranci ipak doskočili Vašingtonu

Tanjug

17. 08. 2020. u 19:48

NAFTA iz tankera koje su zaplenile SAD na putu ka Venecueli nije u vlasništvu Irana, izjavio je danas iranski ministar energetike, insistirajući da SAD nisu imale pravo da vrše konfiskaciju tovara u međunarodnim vodama.

АМЕРИКАНЦИ СУ ПИРАТИ СА КАРИБА: Жесток одговор након отимања нафтних танкера - Иранци ипак доскочили Вашингтону

Foto: EPA

Američka administracija je saopštila da je zaplenila naftu iz četiri tankera u nameri da osujeti iransku isporuku energenata Venecueli, u okviru svoje politike maksimalnog pritiska na Iran i Venecuelu, preneo je AP.

Prema rečima iranskog ministra energetike Bidžana Namdara, nafta je "prodata kupcima i uplata je već izvršena".

- Amerikanci tvrde da su zaplenili iransku naftu. Međutim iako je nafta poslata iz Irana, ni tankeri ni nafta nisu u vlasništvu Irana - pojasnio je iranski ministar, ne navodeći ko su krajnji kupci nafte.

Iranski ministar je na svom Tviter nalogu objavio da su SAD "pirati sa Kariba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

vladimir

23.08.2020. 23:57

Na tome opstaje KAPITALIZAM kao poredak, na pljački, otimanju, korupciji, uzurpaciji, državnim udarima, prodaji oružja, terorizmu, stvaranju kriznih regiona, lažima, nelegalnim izborima, prekrajanju istorije .... i to vam je samo jedan deo njihovih "tekovina"! Zločin, zločin i samo - zličin!

milovan

18.09.2020. 11:36

Trebali su minirati tanker.Pa kada vidi posada da ce ih oteti neka druga drzava koja nije vlasnik tankera ili robe. Odmah aktivirati eksploziv i napraviti vise rupa da se sva nafta izlije u more.Pa neka je kupe po vodi. Brzo bi odustali od piratstva te demokratske drzave.