RUSKI LOVAC OTERAO ŠPIJUNE: Suhoj presreo tri američka i britanska izviđačka aviona

Tanjug

17. 08. 2020. u 18:05

RUSKI lovac Suhoj Su-27 presreo je danas tri izviđačka aviona američkog i britanskog ratnog vazduhoplovstva blizu državne granici Rusije nad Crnim morem, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane.

РУСКИ ЛОВАЦ ОТЕРАО ШПИЈУНЕ: Сухој пресрео три америчка и британска извиђачка авиона

Foto: printskrin

Ruske radarske stanice otkrile su 17. avgusta tri vazdušna cilja nad neutralnim vodama Crnog mora koji se približavaju državnoj granici Rusije. Brzo su aktivirane snage protiv-vazdušne odbrane Južnih vojnih okruga da bi se sprečilo kršenje državne granice, saopštio je Centar, prenosi TASS.

"Posada ruskog lovca prišla je vazdušnim objektima na bezbednoj udaljenosti i identifikovala ih kao izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva RC-135, pomorski patrolni avion američke mornarice P-8A ''Posejdon'' i nadzorni avion britanskog ratnog vazduhoplovstva Sentinel R1", saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!