VIRUS BUKNUO U GRČKOJ: Najveće žarište korone u omiljenom letovalištu Srba!

Novosti online

10. 08. 2020. u 21:08

SRBI još ne mogu da prebole što su grčke granice i dalje zatvorene, te planovi za letovanje propadaju, dok najnoviji podaci ni najmanje ne ohrabruju.

ВИРУС БУКНУО У ГРЧКОЈ: Највеће жариште короне у омиљеном летовалишту Срба!

Arhiva VN

Jučerašnji izveštaji o broju zaraženih i preminulih u Grčkoj pokazuju da je situacija u ovoj zemlji kritičnija nego u prvom naletu korona virusa. Objavljeno je, naime, da je registrovano 203 novoobolelih, a to je ujedno bio i četvrti dan zaredom da je broj zaraženih veći od 150.

Iako je zaraženih u celoj zemlji, podaci pokazuju da je žarište jedno od najpoznatijih turističkih mesta. Juče je najviše novoobolelih, njih 50, bilo upravo na najomiljenijoj destinaciji Srba, na Halkidikiju.

Radi se o tome da je svih 50 novozaraženih na ovom popularnom poluostrvu na severu Grčke zaposleno u istoj fabrici za preradu maslina. Kako izveštavaju lokalni mediji, svi radnici, njih 300, testirani su čim su otkrivena prva dva slučaja. Ova dva radnika za koje se ispostavilo da su zaraženi korona virusom, pre dve nedelje su se vratila iz Albanije, nakon čega su se osećali loše, te su stoga i testirani.

Svi zaraženi radnici imaju blage simptome ili su asimptomatski i kod kuće su u samoizolaciji, prenosi "Halkidikinjuz". Jedna osoba, koja je u srodstvu sa jednim od prvih zaraženih radnika, hospitalizovana je iz preventivnih razloga zbog drugih zdravstvenih problema.

U razgovoru za "Open TV", pravni savetnik pomenute fabrike potvrdio je ovu vest rekavši da je svih 50 radnika koji su bili pozitivni na testu u karantinu, a takođe su testirani i članovi njihovih porodica.

Fabrika je privremeno obustavila rad u cilju sprovođenja potpune dezinfekcije.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)