TRAMP ŽELI DA GA "UKLEŠU" NA PLANINI: Američki predsednik izrazio želju da njegov lik bude ovekovečen na planini Rašmor

Novosti online

10. 08. 2020. u 11:32

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp jednom prilikom je rekao guvernerki Južne Dakote Kristi Noem da želi da postane peti predsednik čije je lice urezano na Maunt Rašmoru.

ТРАМП ЖЕЛИ ДА ГА УКЛЕШУ НА ПЛАНИНИ: Амерички председник изразио жељу да његов лик буде овековечен на планини Рашмор

Foto: EPA

Noem je rekla da joj se činilo da je Trump “potpuno ozbiljan”, dok je pomoćnik Bele kuće navodno pitao kancelariju guvernera Južne Dakote o procesu dodavanja više predsednika na Maunt Rašmor, prenosi Njujork tajms.

Republikanski zvaničnik upoznat sa celom pričom rekao je da je Bela kuća prošle godine posetila kancelariju Kristi Noem. Nije jasno da li je Tramp želeo svoj lik na planini, ili je tražio klesanje lika Ronalda Regana, bivšeg američkog predsednika i idola konzervativaca.

Ali kada je Tramp prošlog meseca održao govor za Dan nezavisnosti, guvernerka Noem ga je pozdravila modelom planine Rašmor veličine četiri metra, sa licem sadašnjeg predsednika utisnutim u njega.

Noem, Trampova saveznica za koju se u poslednje vreme govori da će zameniti Majka Pensa, još ranije je pominjala Trampovu fascinaciju Maunt Rašmorom.

U intervjuu iz 2018. godine. ona se prisetila da joj je Trump rekao da želi da mu se lice ukleše u planinu tokom njihovog prvog sastanka u Ovalnoj kancelariji.

- Rekao mi je: "Kristi, dođi ovamo da se rukujemo", prepričala je. "Rukovala sam se sa njim i rekla: "Gospodine Predsedniče, trebalo bi da dođete u Južnu Dakotu. Kod nas se nalazi Maunt Rašmor. On mi je potom rekao:"Znate li da je moj san da moj lik bude na Maunt Rašmoru?"

Noem je rekla da misli kako se Tramp šali i nasmejala se, ali "on se nije smejao, bio je potpuno ozbiljan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)