POKUŠAJ MAJDANA U MINSKU JE PROPAO: Posmatrači izbora u Belorusiji o pripremljenim protestima

Novosti online

10. 08. 2020. u 09:19

PROTESTI U MINSKU mogli bi biti deo nasilnog scenarija koji je pripremila treća strana, smatra senator Aleksandar Baškin, član posmatračke grupe Interparlamentarne skupštine Zajednice Nezavisnih Država (CIS ZND).

ПОКУШАЈ МАЈДАНА У МИНСКУ ЈЕ ПРОПАО: Посматрачи избора у Белорусији о припремљеним протестима

Foto: AP

- To je moje mišljenje, ali proteste u Belorusiji mogla je unapred da pripremi i isplanira treća strana po nasilnom scenariju. Ne isključujem da je to bio hladnokrvan plan - rekao je Baškin.

Sa svoje stane, koordinator promatračke grupe CIS ZND ruski senator Oleg Meljničenko, izjavio je da su protesti u Minsku bili očigledna provokacija i ne govore o nepouzdanosti rezultata glasanja na predsedničkim izborima u Belorusiji.

Meljničenko je dodao da posmatrači nisu imali problema sa kretanjem ili komunikacijom zbog protesta u toku noći.

- Nije bilo poteškoća. Vlasti zemlje su radile vrlo brzo i precizno. Pokušaj majdana nije uspeo - dodao je on.

U Belorusiji su u nedelju održani predsednički izbori na kojima su birači glasali za jednog od pet kandidata, među kojima je i aktuelni predsednik države.

Nakon zatvaranja biračkih mesta počeli su protesti opozicije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)