NOVOSTI ISTRAŽUJU: Zašto Amerika stavlja NLO u zakon i šta tačno znači S.3905

Dragan Vujičić

nedelja, 09. 08. 2020. u 01:16 >> 01:16

НОВОСТИ ИСТРАЖУЈУ: Зашто Америка ставља НЛО у закон и шта тачно значи С.3905

Foto privatna arhiva

- VIDITE li što i ja - uzbuđenim glasom pitao je Derek Tara, operater leteće cisterne C-130 nad Jadranom, svoje pilote koji su i sami bili zadivljeni prizorom nadomak granice Crne Gore.

- Nemamo više nikoga, nikoga ne čekamo - odgovorio je povišenim glasom pilot avio-tankera operateru Tari koji je iz zadnjeg dela aviona prisustvovao plesu čudne svetleće kugle koja je na pristojnoj daljini ali izuzetno brzo prelazila sa jedne strane letelice na drugu kao da je snima i premerava.

Nestvaran film trajao je nekoliko minuta i kroz prozor letelice pratila ga je fascinirana petočlana posada. Leteći "tik tak" zatim se vinuo nevervatnom brzinom u atmosferu nestajući u delićima sekunde.

Ovu priču ispričao je Derek Tara u drugoj epizodi TV serijala "Neidentifikovani", koji kreira bivši šef tajnog programa Pentagona Luis Elizonodo. Prema njegovim tvrdnjama, to je bio njegov najveći šok u letačkoj karijeri, a doživeo ga je pred ponoć 24. marta prvog dana bombarodovanja Kosmeta 1999.

Derek Tara, Foto privatna arhiva

Luis Elizondo, američki oficir koji je 2017. dao ostavku na zatvoreni program Pentagona "Identifikacija aerosvemirskih pretnji" i te godine progovorio na stranicama "Njujork tajmsa", ove 2020. usred krize s koronom postao je istinska medijska zvezda u SAD. Razlog za to je usvajanje Zakona S.3905 o neidentifikovanim pretnjima iz vazduha i svemira u američkom Kongresu koji stupa na snagu u novembru.

Prema zakonu donetom na predlog senatora Marka Rubija, predsedavajućeg Komiteta za obaveštajne poslove Kongresa, nova (stara) jedinica Obaveštajne uprave Pentagona pod akronimom UAPTF (Radna grupa za neidentifikovane vazdušne fenomene) ima zakonsku obavezu da svakih šest meseci informiše kongresmene (na otvorenim i zatvorenim saslušanjima) šta se događa u sve češćim susretima vojnih pilota i NLO.

BOMBARDOVANjE KiM

- AKO pogledate priču Dereka Tare koji govori o presretanju od strane NLO nad Jadranom 1999, prema njegovoj rekonstrukciji to je ono isto mesto gde su Josip Broz Tito i njegovi piloti "migovima 21" "lovili" tanjir koji je uznemirao eskadrilu potpukovnika Zvonka Jurjevića 1975. - kaže Marinković.

Zajedničko je za oba događaja, prema mišljenju sagovornika, da je NLO bio isprovociran gustim vazdušnim saobraćajem. Godine 1975. Jurjević je obučavao strane pilote na G-2 i imali su ogroman broj naleta kao i 1999. NATO, koji je uznemirio Jadran 24. marta 1999. Inače, tokom bombardovanja KiM mnogi piloti NATO su prijavili fenomen kao i Tara.

- Elizondo je za tri godine napravio ogroman posao - objašnjava Đulijano Marinković, čovek koji u regionu važi za najboljeg poznavaoca fenomena NLO. Kada sam nedavno razgovarao sa ovim oficirom rekao mi je da je njegova ostavka u Pentagonu bila protest protiv ignorisanja opasnosti u vazdušnoj plovidbi sa kojom su suočeni američki vojni vazduhoplovci tokom susreta na nebu. Zahvaljujući činjenici da je "propričao", "Ju-Es erfors" je dobio letačke protokole sa naređenjima kako da se ponašaju u vazduhu kada sretnu naprednije letelice.

Đulijano Marinković, Foto privatna arhiva

Mladić iz Rijeke koji živi i radi u Irskoj živa je enciklopedija događanja sa NLO širom sveta. Kaže da je presudna činjenica da se NLO preseli iz "mita" u zakon, bila priča o incidentima koje je imala eskadrila "Red ripers" ("Crveni trboseci") 2015. kod obala Virdžinije, gde su poletali sa nosača "Teodor Ruzvelt", pa potom i nadomak obala Iraka gde su ih "tik takovi" pratili skoro šest meseci.

- Naime pošto su se "Red ripersi" sa 67 aviona F-18 i oko 1.500 ljudi iskrcali sa nosača u lokalnoj bazi okeana u Virdžiniji, nakon službe u Zalivu niko nije mogao da zaustavi priču šta se događalo pilotima eskadrile - od priprema za misiju s kraja 2014. do povratka kući godinu dana kasnije. Na video-snimcima iz kabine F-18 koji su se pojavili jasno se čuje kako je izgledao gotovo sudar F-18 sa NLO kod Virdžiinije 2015.

Na snimku koji se na internetu može naći pod "Go fast" čuje se glas pilota Grejvsa i četiri druga pilota američke mornarice u vazduhu kako se čude letećem objektu koji pravi neverovatne manevre pred njima:

"Vau, šta je to čoveče?", "Pogledajte kako leti!" - čuje se zapanjeni pilot koga je "tik tak" promašio za malo.

U "Njujork tajmsu", kako objašnjava Đulijano, pilot Grejvs koji se "skinuo" iz vojske, kao i jedan broj ostalih vazduhoplovaca suočenih sa NLO, pričao je da bi ti objekti u vazduhu bili po 11,12 sati i da su se mogli uočiti i okom i na radaru.

Na pitanje šta se može očekivati kao sledeći korak u obelodanjivanju činjenica o NLO u Kongresu, Marinković dodaje da bivši program Luisa Elizonda nije jedini koji se bavi "nezemaljskim vozilima" u američkoj obaveštajnoj zajednici.

- Astrofizičar Erik Dejvis je krajem jula takođe u "Njujork tajmsu" pričao da je u novembru 2019. držao dva zatvorena brifinga za kongresmene o "nezemaljskim vozilima" odnosno njihovim ostacima koji su pronađeni na zemlji. U narednom periodu mislim da će postati "javno" i kakve su to letelice čiji su ostaci nađeni na zemlji - kaže Đulijano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milos

09.08.2020. 10:37

@ludi milojko - Ti ne verujes da od nekoliko stotina milijardi planeta neka poseduje zivot koji je makar 100 god napredniji od nas....ili ne verujes ako je tako da tebe nisu obavestili da postoje?

ludi milojko

09.08.2020. 12:56

@Milos - na protiv, ja sam siguran da sama nasa galaksija vrvi od zovota. njhov program je bullshit, a ne cinjenica oko zivota van zemlje.

Amarcord

09.08.2020. 11:51

Само једна "ситница": "Тик-так" је био часопис за децу у издању "Дечијх новина" из Горњег Милановца, а ови НЛО су летели "цик-цак"