NOVI RAKETNI SISTEMI I LANSERI: Ruska vojna korporacija predstavlja svoje raketne novitete (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2020. u 23:51

VOJNA korporacija „Almaz Antej“ prikazaće na Međunarodnoj izložbi oružja „Armija 2020“ čitav niz tipova naoružanja i vojne tehnike.

НОВИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ И ЛАНСЕРИ: Руска војна корпорација представља своје ракетне новитете (ВИДЕО)

PVO sistem "Prometej" / Foto Ministarstvo odbrane RF

Neki će biti predstavljeni na otvorenom prvi put.

Kompanija je, inače, oficijelni partner izložbe koja će se održati od 23-29. avgusta u kongresno-izložbenom kompleksu „Patriot“.

Ova vojna korporacija je jedna od najvećih integrisanih kompanija ruske odbrambene industrije i zapošljava više od 130.000 ljudi. Proizvodi ove korporacije su u upotrebi u više od 50 zemalja sveta.

Na izložbi će učestvovati 30 ćerki-preduzeća ovog holdinga.

„Neki proizvodi će biti predstavljeni na otvorenom prvi put“, navodi se u saopštenju pres-službe.

To će biti slučaj sa protivavionskim raketnim sistemom „Antej 4000“, kao i sa raketnim lanserom 51P6E2, koji je u okviru perspektivnog sistema nestrateške protivraketne odbrane namenjen za borbu sa balističkim ciljevima.

Inače, ova korporacija je redovni učesnik izložbe „Armija“.

„Taj forum je za nas ključna izložbena platforma koja nam omogućava da sarađujemo kako sa državnim naručiocima, a to je pre svega Ministarstvo odbrane, tako i sa inostranim partnerima i potencijalnim naručiocima naših proizvoda“, kaže generalni direktor koncerna Jan Novikov.

Prema njegovim rečima, od posebnog značaja za ovaj holding je bezuslovno i pravovremeno ispunjavanje ugovornih obaveza kada je reč o državnim narudžbinama u oblasti odbrane.

Na objedinjenom štandu koncerna biće predstavljeni i proizvodi civilne namene i neka od rešenja koja su deo realizacije nacionalnih projekata: „Zdravstvo“, „Digitalna ekonomija“, „Ekologija“, „Bezbedni i kvalitetni putevi“, „Stanovanje i gradska sredina“, „Infrastruktura na magistralama“, „Obrazovanje“.

Zamenik generalnog direktora koncerna „Almaz Antej“ zadužen za proizvodno-tehnološku politiku Aleksandar Vedrov kaže da koncern ima ekskluzivnu proizvodnju i tehnološke kompetencije za Rusiju.

„U stanju smo da u punom obimu učestvujemo u svim aspektima zajedničke delatnosti s partnerima i pozivamo sve zainteresovane da podnesu prijave za zajednički rad i izradu proizvoda civilne namene“, rekao je Vedrov.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZ JADRANA VREBAJU 54 VRSTE AJKULA: Evo koje su najopasnije - desetak napada je zabeleženo