RUSKO MINISTARSTVO: Dvostruki standardi Tvitera

Novosti online

07. 08. 2020. u 21:09

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na to što je kompanija Tviter dodelila specijalne oznake čitavom nizu ruskih medija kao demonstraciju politike dvostrukih standarda i kršenje demokratskih principa.

РУСКО МИНИСТАРСТВО: Двоструки стандарди Твитера

Arhiva Novosti

Na zvaničnim nalozima predsednika i vlade Rusije na Tviteru, kao i nalozima zamenika predsednika Saveta bezbednosti Dmitrija Medvedeva i niza ruskih medija, među kojima i RIA Novosti i Sputnjik, pojavila se specijalna oznaka.

Američka kompanija „Tviter“ ranije je najavila da će početi sa označavanjem stranica medija koji su pod kontrolom vlasti, kao i naloga vlasti stalnih članica Saveta bezbednosti UN.

Rusko Ministarstvo konstatuje da je Tviter u potpunosti zaobišao zapadne medije koje finansiraju vlade.

Uz napomenu da se radi o diskriminaciji, u Ministarstvu ističu da su ti postupci u skladu sa američkom spoljnom politikom i nepoštenom konkurencijom američkih mejnstrim medija i alternativnih izvora informacija.

Konstatuje se namera da se ruski mediji istisnu sa međunarodnog informativnog prostora, da se umanji citiranje ruskih medija uz pomoć „ispolitizovanih i tendencioznih postupaka američkih IT giganata“.

Kako se ističe, auditorijum ima pravo na slobodan i neograničen pristup informacijama, a u suprotnom radi se o kršenju fundamentalnih demokratskih principa.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba