PREVARA UNUTAR KOMPANIJE: Zaposleni u Tviteru imali pristup izmenama naloga korisnika?

Tanjug

24. 07. 2020. u 08:22

DVA bivša radnika Tvitera izjavila su da je u toku ove godine više od hiljadu zaposlenih u ovoj kompaniji i kompanijama sa kojima ona sarađuje imalo pristup internim alatkama koje omogućavaju izmene u podešavanjima korisničkih naloga i prebacivanje kontrole nad njima na druga lica, što će odbranu od optužbi o prošlonedeljnom hakovanju učiniti težom, prenosi Rojters.

ПРЕВАРА УНУТАР КОМПАНИЈЕ: Запослени у Твитеру имали приступ изменама налога корисника?

Foto: Depositphotos

Kompanija Tviter i FBI trenutno istražuju propuste koji su hakerima omogućili da kontinuirano objavljuju tvitove sa verifikovanih naloga, kao što je nalog Džoa Bajdena, Bila Gejtsa, Elona Maska i Majka Blumberga.

Tviter je prošle subote saopštio da su počinioci "manipulisali manji broj zaposlenih i koristili njihove strogo poverljive podatke" kako bi se ulogovali radi korišćenja internih alatki i dobili pristup za 45 naloga.

U sredu je iz kompanije rečeno da su hakeri mogli da čitaju direktne poruke sa 36 naloga, ali nisu identifikovali korisnike pogođene ovim incidentom.

Bivši zaposleni u Tviteru, upoznati sa bezbednosnim politikama i praksama ove kompanije, tvrde da je isuviše veliki broj ljudi mogao mogao da učini tako nešto, preko hiljadu njih u toku ove godine, uključujući i one zaposlene u nekim drugim kompanijama sa kojima Tviter sarađuje, kao što je Kognizant (Cognizant).

Iz Tvitera su odbili da daju komentar na ove navode, kao i iz kompanije Kognizant, kako prenosi agencija Rojters.

Tviter je saopštio da je kompanija u potrazi za novim direktorom bezbednosnog sektora, da radi na izgradnji boljih sistema zaštite, kao i na obuci svojih zaposlenih da se odupru manipulacijama koje dolaze izvan kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!