MINSK: Ruski plaćenici planirali terorističke akte u Belorusiji

Tanjug

30. 07. 2020. u 10:53

BELORUSIJA sumnja da je grupa od više od 30 osumnjičenih ruskih plaćenika, koji su uhapšeni u toj zemlji, planirala da izvrši "terorističke akte" u toj zemlji, izjavio je danas državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti Andrej Raukov.

МИНСК: Руски плаћеници планирали терористичке акте у Белорусији

Foto MUP RS

On je, obraćajući se novinarima, rekao da se do 200 plaćenika i dalje nalazi u Belorusiji i da bezbednosne snage tragaju za njima, prenosi Rojters.

Ambasador Rusije u Belorusiji izjavio je ranije danas da je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, nakon što su bezbednosne snage Belorusije zadržale u pritvoru više od 30 ruskih državljana kod Minska, za koje se sumnja da su plaćenici, preneo je Rojters pozivajući se na agenciju RIA.

U Belorusiji su uhapšena 33 ruska državljanina, za koje se navodi da su članovi ruske grupe privatnih vojnih plaćenika "Vagner".

Do hapšenja je došlo nakon što je 200 članova te grupe ušlo u Belorusiju, izjavio je neimenovani policijski izvor, a prenela je agencija Belta.

Beloruska novinaska agencija je objavila imena, prezimena i datume rođenja navodnih rukskih plaćenika, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)