"TO SA UKRAJINOM JE ISMEVANJE POLITIKE PROŠIRENJA..." Mađarska obećala - Tokom predsedavanja EU, fokus na Balkanu

Novosti onlajn

24. 06. 2024. u 16:53

MAĐARSKA dvostruke standarde u prijemu Ukrajine i zemalja Zapadnog Balkana u EU smatra ismevanjem politike proširenja, Budimpešta će se, pošto je postala predsedavajuća EU, fokusirati na evropske integracije balkanskih zemalja, rekao je ministar spoljnih poslova Mađarske, Peter Sijarto, pišu RIA novosti.

ТО СА УКРАЈИНОМ ЈЕ ИСМЕВАЊЕ ПОЛИТИКЕ ПРОШИРЕЊА... Мађарска обећала - Током председавања ЕУ, фокус на Балкану

FOTO: AP/Tanjug

- Zemlje Zapadnog Balkana su u statusu kandidata u proseku 15 godina i dva meseca, jer neke zapadnoevropske zemlje, pozivajući se na takozvana dostignuća, stalno stvaraju prepreke za širenje E. Sada ove zemlje u slučaju Ukrajine smatraju da su dostignuća manje važna. Smatramo da je sve ovo ismevanje politike proširenja EU - rekao je Sijarto mađarskim novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu , koji prenosi TV kanal M1.

Ministar je dodao da će tokom mađarskog predsedavanja EU, koje počinje 1. jula, „važan fokus biti na ubrzanju proširenja EU ka Zapadnom Balkanu”, a Budimpešta će nastojati da „dostignuća balkanskih zemalja budu procenjena realno, pragmatično, a ne na ideološkim osnovama“.

 

BONUS VIDEO:

Bizaran poziv bošnjačkog poslanika žrtvama "genocida"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)