SUKOB IDF I EGIPATSKE VOJSKE: Poginuo kod Rafe pripadnik egipatske armije

Novosti online

27. 05. 2024. u 15:55 >> 16:00

RANIJE danas došlo je do razmene vatre između izraelskih i egipatskih snaga u blizini graničnog prelaza Rafa u južnom pojasu Gaze.

СУКОБ ИДФ И ЕГИПАТСКЕ ВОЈСКЕ: Погинуо код Рафе припадник египатске армије

Foto Tanjug/AP

Prema izveštajima medija, u incidentu je poginuo egipatski vojnik. Među izraelskim snagama nema žrtava. Dalji detalji nisu odmah odobreni za objavljivanje. IDF još nije izdala saopštenje o incidentu.

IDF je potvrdila incident na prelazu Rafa

IDF kaže da su zvaničnici u kontaktu sa Egiptom nakon "incidenta pucnjave" na granici Gaze i Egipta, nakon što su mediji opisali oružani sukob između strana u kojem je ubijen egipatski vojnik.

-Pre nekoliko sati došlo je do pucnjave na egipatskoj granici, [incident] je pod istragom, vodi se dijalog sa egipatskom stranom, kaže vojska.

Novinski sajt Ynet citira neimenovane izraelske vojne izvore koji okrivljuju Egipat za smrtonosnu razmenu vatre na granici Gaze i Egipta.

Prema izveštaju, egipatske snage otvorile su vatru na izraelske vojnike na graničnom prelazu Rafa, koji su odgovorili svojom vatrom. Prema izveštajima, u incidentu je poginuo egipatski vojnik. Ynet prenosi da su i druge egipatske trupe povređene. Iz Kaira nema zvaničnog komentara o incidentu.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)