SPREMAJU SE BUNKERI I PODZEMNA SKLADIŠTA: Kijev se priprema za raspoređivanje F-16

Novosti online

29. 04. 2024. u 14:33

KIJEV priprema set mera za zaštitu lovaca F-16 kada budu razmešteni na aerodromima Ukrajine, izjavio je predstavnik ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Ilja Evlaš.

СПРЕМАЈУ СЕ БУНКЕРИ И ПОДЗЕМНА СКЛАДИШТА: Кијев се припрема за распоређивање Ф-16

Foto: Profimedia

- Postoje brojne mere kako F-16 može pouzdano da se razmesti u Ukrajini, kako bi ti avioni mogli efikasno da izvršavaju zadatke i štite naš vazdušni prostor - naveo je on, prenosi portal „RBK Ukrajina“.

Prema rečima portparola, za to je potrebno pripremiti mesto njihovog stacioniranja.

- To su kolosalna sredstva, radi se o podzemnim skladišnim objektima, bunkerima. Stoga se sada razrađuju metode kako ih tačno rasporediti - objasnio je Evlaš.

S tim u vezi, on je dodao da će ukrajinske letelice biti raspoređene na više tačaka na različitim pistama, gde će Rusima biti teško da ih pronađu. Kako je objasnio, u tu svrhu biće primenjene različite metode kako bi „okupatore uvodili u zabludu“.

Podsetimo, ranije su brojni ruski zvaničnici poručili Zapadu i Kijevu da će Rusija uništiti sve avione F-16 koji budu isporučeni Ukrajini. Prethodno je šef Pentagona Lojd Ostin saopštio da će isporuka aviona F-16 početi da se realizuje tokom ove godine, a da će zajedno sa avionima u Ukrajinu stići i obučeni piloti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA FLOTA: Vežbe gađanja u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost