DOMOVINOM NE TRGUJEMO: Zaharova poslala poruku Zapadu - "Šteta što nisu svi to shvatili..."

Novosti onlajn

28. 04. 2024. u 13:02

RUSIJA odbacuje mogućnost ustupka dela novih regiona u zamenu za imovinu zamrznutu na Zapadu, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ДОМОВИНОМ НЕ ТРГУЈЕМО: Захарова послала поруку Западу - Штета што нису сви то схватили...

Foto: Profimedia

- Ne znam ko šta govori, ali teritorija se ne menja. Domovinom na trgujemo. A ruska imovina mora da ostane neprikosnovena, inače će uslediti oštra reakcija. Na zapadu su to mnogi shvatili. Šteta što nisu svi - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da, u slučaju zaplene ruske imovine koja je zamrznuta na Zapadu, Ruska Federacija će braniti svoje interese, uključujući i na sudovima.

- Naravno, takve odluke će imati veoma široku sudsku perspektivu i Rusija će iskoristiti te sudske perspektive - beskrajno ćemo braniti svoje interese u ovoj oblasti - rekao je Peskov

Volstrit džurnal piše da da Nemačka smatra da zamrznutu rusku imovinu treba ostaviti netaknutu da bi je koristila kao polugu u pregovorima o prekidu sukoba, gde bi se Rusija podstakla da ustupi deo novih regiona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OPOZICIJA IZBACILA ĐILASA IZ IGRE: Brnabić na pitanje “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)