SNAŽNA OFANZIVA STIŽE: Komandant specijalaca Oružanih snaga Ukrajine upozorava - "Izgubićemo svu ovu teritoriju!"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 04. 2024. u 10:25

BEZ pomoći Zapada, Oružane snage Ukrajine neće moći da odbiju ofanzivu ruske vojske i izgubiće teritoriju sve do reke Dnjepar, izjavio je komandant bataljona specijalnih snaga ukrajinske vojske Pavel Kurilenko u intervju za "Dejli telegraf", prenele su RIA novosti.

СНАЖНА ОФАНЗИВА СТИЖЕ: Командант специјалаца Оружаних снага Украјине упозорава - Изгубићемо сву ову територију!

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim zamislima, kako se približava leto, ruske trupe će biti sve više spremne da napadnu oblast na spoju Zaporoške i Donjecke oblasti i pokušaju da napreduju u pravcu od Harkova ka Poltavskoj oblasti. Posle ovoga, smatra oficir, linija fronta će se proširiti i dubina će se povećati.

„Bićemo podvrgnuti sveobuhvatnoj i snažnoj ofanzivi... Ona (linija fronta – prim. aut.) će se stacionirati duž reke Dnjepar, a mi ćemo izgubiti teritoriju sve do ove takozvane tačke skretanja, o kojoj se sada govore i koju veštački stvaraju naši zapadni partneri“, rekao je on.

Osim toga, on je situaciju sa snabdijevanjem ukrajinskih oružanih snaga granatama i municijom nazvao strašnom, jer dostupno zapadno oružje brzo ponestaje.

Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

BONUS VIDEO:

NATO ZLOČIN U GRDELIČKOJ KLISURI: Obeleženo 25 godina od kada je bombardovan voz pun putnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?