MOSKVA UPOZORAVA: Američke privatne vojne kompanije na leto šalju trupe latinoameričkih narko kartela u Ukrajinu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 17:43

AMERIČKE privatne vojne kompanije planiraju da na leto u Ukrajinu pošalju prve trupe koje će činiti pripadnici latinoameričkih narko kartela, upozorava ruska Spoljnoobaveštajna služba.

МОСКВА УПОЗОРАВА: Америчке приватне војне компаније на лето шаљу трупе латиноамеричких нарко картела у Украјину

Foto: Instagram/mil_ru/Vikipedija

Prve trupe imaće nekoliko stotina članova, koji se sada nalaze po američkim zatvorima.

-SAD pribegavaju sve očajnijim metodama, pokušavajući da prelome situaciju (na frontu) putem popunjavanja redova demoralisanih boraca Oružanih snaga Ukrajine ljudima različitih nacionalnosti koji su skloni oružanom nasilju, navodi se u saopštenju Spoljnoobaveštajne službe.

Ruska služba dodaje da podaci koje ima ukazuju na to da se vrbovanje vrši po direktivi FBI i Uprave za borbu protiv narkotika (DEA).

Zatvorenicima koji pristanu da ratuju na strani Ukrajine obećava se potpuno oslobađanje od krivice zbog koje su prvobitno dospeli u američki zatvor.

-Ukoliko pilot projekat popunjavanja redova Oružanih snaga Ukrajine latinoameričkim prestupnicima uspe, onda će ovaj program biti nastavljen i čak proširen na račun drugih prestupnika iz drugih zemalja, tvrdi Moskva.

Ipak, kako se navodi, ni ovaj proces ne teče bez problema, budući da pripadnici narko kartela ne pristaju na ovu ponudu tek tako, bez "blagoslova" svojih šefova, koji, pak, s druge strane, pokušavaju da s američkim vlastima postignu bolju nagodbu.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave