SMENA U VRHU UKRAJINSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI: U medijima objavljena priča o imovini njegove porodice

Novosti online

09. 04. 2024. u 15:31 >> 15:33

ŠEF Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Maljuk suspendovao je danas šefa Odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu interesa države u oblasti informacione bezbednosti Ilju Vitjuka do okončanja istrage povodom navoda koje su otkrili novinari "Slidstvo.info".

СМЕНА У ВРХУ УКРАЈИНСКЕ СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ: У медијима објављена прича о имовини његове породице

Foto: Google maps/Vikipedija

- Prilikom provere okolnosti koje su otkrili novinari 'Slidstvo.info', načelnik Službe Vasilj Maljuk suspendovao je načelnika Odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu interesa države u oblasti informacione bezbednosti (DKIB) Vitjuka, saopštila je pres-služba SBU, prenosi Interfaks-Ukrajina.

U saopštenju se navodi da će Vitjuk odlukom šefa Službe bezbednosti Ukrajine tokom istrage služiti u borbenoj jedinici Službe bezbednosti Ukrajine, koja obavlja odbrambene zadatke i uništava neprijatelja i njegovu opremu direktno na frontu.

- Trenutno je raspoređen u Centar za specijalne operacije A i danas je otišao u rejon borbenih zadataka. Služba bezbednosti izražava poštovanje medijima i novinarima za efikasan zajednički rad na informativnom frontu protiv ruske agresije, saopštila je pres-služba SBU.

Ranije su novinari "Slidstva.info" objavili materijal o imovini porodice načelnika Odeljenja za sajber bezbednost Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Ilje Vitjuka. 

Dva dana nakon objavljivanja, "Slidstvo.info" je optužilo zaposlene u Teritorijalnim centrima za regrutaciju (TCC) da su pokušali da uruče poziv autoru teksta.

Pres-služba SBU je ranije saopštila da zajedno sa Ministarstvom odbrane i Generalštabom proveravaju informacije "Slidstva.info" o incidentu.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Oleksandar Sirski takođe je naredio da se izvrši zvanična provera.

 

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA: Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)