"IDEMO U RAFU, UZ VAŠU PODRŠKU ILI BEZ NJE": Netanjahu na sastanku sa Blinkenom

Tanjug

22. 03. 2024. u 15:19

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je i dalje odlučan da pošalje trupe u Rafu, na jugu Pojasa Gaze, gde je sklonište potražilo više od milion Palestinaca, i dodao da bi to uradio i bez američke podrške, ako bude potrebno.

ИДЕМО У РАФУ, УЗ ВАШУ ПОДРШКУ ИЛИ БЕЗ ЊЕ: Нетанјаху на састанку са Блинкеном

Foto: Tanjug/AP

On je, u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom, rekao da nema načina da se porazi islamistički pokret Hamas bez ulaska u Rafu.

- I rekao sam mu da se nadam da ćemo to uraditi uz podršku SAD, ali ako moramo - uradićemo to sami - rekao je Netanjahu.

Blinken je stigao u Izrael, u okviru intenzivnih diplomatskih napora tokom turneje u regionu Bliskog istoka da se postigne "trajni i trenutni prekid vatre" u Gazi i odvrati izraelska ofanziva na Rafu, prenosi Rojters.

Dok se SAD protive toj ofanzivi, Izrael tvrdi da je ona neophodna kako bi se iskorenio Hamas.

BONUS VIDEO: GRANATIRANjE U KIJEVU: Oštećena vozila, zgrade u Kijevu prema izveštaju vlasti 13 povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)