"SVE UKAZUJE NA RUSKU OPERACIJU": Odbor Bundestaga o razgovoru oficira o napadu na Krimski most

Novosti online

12. 03. 2024. u 10:20

ODBOR za odbranu donjeg doma nemačkog parlamenta održao je specijalnu sednicu u vezi sa curenjem razgovora nemačkih oficira o mogućim napadima na Krimski most krstarećim raketama „taurus“ na kojoj se došlo do zaključka da je sve što se dogodilo posledica "ruske operacije".

СВЕ УКАЗУЈЕ НА РУСКУ ОПЕРАЦИЈУ: Одбор Бундестага о разговору официра о нападу на Кримски мост

Foto: Profimedia

- Sve u vezi sa skandalom ukazuje na rusku operaciju - navodi se u saopštenju Odbora posle sednice na kojoj je učestvovao i ministar odbrane Boris Pistorijus.

Kako se dodaje, "ruski informativni rat protiv Evrope, NATO-a i Nemačke biće sve obimniji i podmukliji. Odbor se slaže sa ministrom odbrane da Nemačka u budućnosti treba da bude stabilnija, čvršća i sposobnija za odbranu", navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, nemački TV kanal NTV je objavio da je inspektor nemačkih vazdušnih snaga Ingo Gerharc, kao i njegov kolega koji je učestvovao u razgovoru o planovima za napad na Krimski most, koristio nezaštićenu konekciju ali da s njegove strane nije bilo curenja informacija.

„Bild“ je ranije objavio da je do curenja razgovora došlo krivicom načelnika Odeljenja za operacije i obuku komande vazdušnih snaga Bundesvera Grefea koji je koristio nezaštićene kanale komunikacije.

- Drugi učesnik presretnutog razgovora oficira Bundesvera o krstarećim raketama ‘taurus’ takođe je imao nezaštićenu konekciju. To je potvrdio ministar odbrane Boris Pistorijus. Prema njegovim rečima, radi se o inspektoru vazdušnih snaga Ingu Gerharcu. Ipak, prema podacima istrage, s njegove strane nije bilo curenja podataka, za razliku od drugog učesnika razgovora - navodi TV stanica.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je u petak 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitirj Peskov izjavio je da sadržaj razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)