NATO AVIONI NAVODILI UKRAJINSKI NAPAD NA KRIM? Špijunske letelice kružile oko ruskog poluostrva pre i tokom borbe

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 02. 2024. u 00:33

IZVIĐAČKE letelice iz Velike Britanije, Italije i SAD letele su u blizini Krima, dva sata pre današnjeg napada na ovo poluostrvo, prenosi TASS pozivajući se na podatke sa portala "Flajt radar".

НАТО АВИОНИ НАВОДИЛИ УКРАЈИНСКИ НАПАД НА КРИМ? Шпијунске летелице кружиле око руског полуострва пре и током борбе

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

Ranije, tokom dana gradonačelnik Sevastopolja Mihail Razvožaev je na svom Telegram kanalu objavio informaciju da je PVO dejstvovala u gradu. Prema njegovim rečima, bar jedan cilj u vazduhu je uništen, a njegovi ostaci pali su na praznu parcelu u oblasti Ljubimovke.

-Sistemi PVO su trenutnu aktivni u Sevastopolju. Prema nepotvrđenim podacima, vazdušni cilj je oboren. Kako saopštava spasilačka služba prijavljeno je da su ostaci pali na praznu parcelu u oblasti Ljubimovke, napisao je Razvožaev.

Prema prvobitnom pisanju gradonačelnika, u napadu nije bilo povređenih i nije pričinjena nikakva materijalna šteta. On je takođe naglasio da PVO nastavlja sa radom i zamolio stanovnike da ostanu smireni, poštuju mere sigurnosti i ostanu u skloništima. On je dodao i da su sve službe poslate na teren, kao i da se situacija pomno prati.

U međuvremenu pojavila se vest da je oboreno šest neprijateljskih raketa, koje su se uputile ka Sevastopolju i da je zbog pada njihovih ostataka 12 zgrada oštećeno, i da je u pitanju manja materijalna šteta.

Ono što je posebno privuklo pažnju nakon čitavog događaja jeste to da su američki avion za pomorsko izviđanje P-8A "posejdon" i britanski izviđački avion RC-135V, dva sata pred napad preleteli preko Rumunije duž obale Crnog mora. Nešto ranije pre njih, sličnom putanjom kretali su se italijanski "avaks" E-550A i američka izviđačka bespilotna letelica RKu-4B "global hok".

Obe američke letelice poletele su iz baze Sigonela, koja se nalazi na Siciliji i gde su stacionirane letelice američke mornarice. Britanski avion se nakon napada uputio nazad u UK, dok se za italijanski vazduhoplov zna da je poleteo iz središnjeg dela Italije.

Imajući u vidu da su u pitanju četiri izviđačke letelice, nema sumnje da su ukrajinske snage u ovom napadu imale direktnu podršku NATO zemalja, ali da je njihova namera na svu sreću osujećena.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je odbijen raketni napad ukrajinskih snaga na Krimu u kome je oboreno 17 raketa iznad Crnog mora i tri iznad Krimskog poluostrva.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!